РЕБРОВ: «У Ротаня немає досвіду роботи зі збірною. Я запропонував допомогу»

Український фахівець розповів про зв'язки із тренером збірної України

Український спеціаліст Сергій Ребров, який є головним тренером футбольного клубу з ОАЕ «Аль-Айн», в інтерв'ю з журналістом Романом Бебехом розповів про зв'язки з Русланом Ротанем:

- Я розумію, що ви не можете коментувати якісь речі зараз. Мені цікаво, як ваш клуб реагує на весь той інформаційний фон, який є навколо вашого імені. Що ви от уже тут, консультуєте збірну, ви вже будете в збірній… Що говорить ваш нинішній клуб? Чи до них інформація не доходить?

- Доходить інформація до журналістів. І коли в мене питають: «Що там за прес-конференції?», звичайно, я відповідаю на якісь питання, мені потрібно відповідати. Але я ще раз кажу: так, як до мене добре ставляться в «Аль-Айні», до мене ніде, навіть у «Динамо» Київ не ставилися. В жодній команді, де б я не працював. Тому я поважаю людей тут. Навіть, якщо вони щось прочитали, вони знають мене, знають мій характер. Якщо я щось сказав, то я вирішив так сказати. Це мої слова. Якщо потрібно щось прокоментувати, вони знають, що я чесний і допрацюю контракт до кінця, а там прийму рішення.

- Багато кажуть про те, що ви вже комунікуєте з президентом УАФ Андрієм Павелком. Наскільки це правда? Чи про це зараз некоректно говорити взагалі?

- Тренер може підписувати контракт за півроку, але ніхто не має права оголошувати цей контракт. Я можу спілкуватися з ким завгодно. Я не можу вам це розповідати, це моє особисте життя і мої особисті контакти. І я ще раз прошу всіх людей в Україні поважати мене, я сам розберуся, з ким мені спілкуватися.

У мене ігри впродовж двох місяців, через три дні на четвертий, і зараз я маю концентруватися на своїй команді, якій я потрібен, і яка потрібна мені. А не повинен спростовувати чи підтверджувати чутки журналістів, які просто намагаються на чиїхось іменах (моєму, Маркевича чи Леоненка), зробити своє ім'я, показати свою значущість. Якщо люди працюють, то зосередьтеся на своїй роботі, а не кожен день дзвоніть і кричіть про якісь дурниці, що Ребров підписав контракт на 10 років.

Я не розумію, як можна було таку нісенітницю написати, звідки ця інформація взялася? Ті люди, які називають себе інсайдерами, нехай скажуть, звідки взяли інформацію. Якщо вони поважають мене. Якщо вони кидають такі дурниці, такі тези уболівальникам, то нехай кажуть, звідки в них інформація. А не кричать просто: «Я інсайдер. Дивіться, у мене інсайд. Я найкрутіший». Так ви скажіть, звідки ви взяли цю інформацію, і тоді ми її перевіримо і скажемо, чи ви несете нісенітницю, чи ви кажете правду. Кожен має відповідати за свої слова.

- Перед матчем нашої збірної з Англією в інтерв'ю «Динамо від Шурика» ви сказали, що ніякого стосунку не маєте до підготовки команди. Ротань раз 15 повторив в інтерв'ю «ТаТоТаке», що з вами на контакті і все саме з вашого посилу приймаються якісь певні рішення. І хто правий?

- Після того інтерв'ю я дзвонив Ротаню. А до того Руслан телефонував мені один раз. У нього немає досвіду роботи зі збірною. Я йому сказав: «Руслане, я допоможу тобі всім, чим потрібно». Я працюю з Ярмоленком, я знаю багатьох хлопців, з якими зідзвонююся. Надам тобі будь-яку допомогу, яку ти попросиш. Але ніколи в житті я не казав Руслану, що я - наступний тренер збірної, або давав йому якісь вказівки: що робити, кого викликати, кого ставити. Можете спитати у Руслана. Я з ним розмовляв рівно один раз. І я сказав, що будь-яку допомогу готовий надати.

- Але мова не йде про узгодження списків чи ще щось, просто спілкування?

- Звичайно. А який я взагалі можу мати стосунок до збірної, якщо в мене чинний контракт з моїм клубом. Як я можу когось консультувати , якщо в мене 3 гри на тиждень, якщо я не відходжу від комп'ютера. Як я можу консультувати тренера, не маючи уявлення, з ким він грає і не маючи уявлення щодо якості наших футболістів на цей момент. Якщо він взявся працювати зі збірною, то він взявся за великий обсяг роботи: подивитися всіх кандидатів, переглянути суперників і на основі цього вибудувати свій план на гру, що він і зробив.

- Останнє. Ви для себе прийняли рішення, що буде далі, після завершення контракту з «Аль-Айном»?

- Я своє рішення прийняв.

Діюча угода Сергія Реброва з «Аль-Айном» розрахована до 30 червня. Раніше повідомлялося, що Ребров уже домовився про співпрацю з УАФ і очолить збірну України з футболу, проте це заперечує журналіст із ОАЕ Мохаммед Хамад.

Данііл Агарков Джерело: Бомбардир
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 20:25 15

Артем вразив ворота Монци на 61-й хвилині у матчі 7-го туру чемпіонату Італії

Коментарі