Микола ЗОЦ: «Після Сочі-2014 команда не розвалилася, підключали молодь»

Наставник українських біатлоністок – про свій попередній досвід роботи із жіночою збірною

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц згадав про звільнення з Федерації біатлону України після сезону 2014/15.

- Особисто у вас залишилася образа на Володимира Бринзака (тодішнього президента ФБУ - прим.) чи когось іншого? Як ви пережили ту історію?
- Звичайно, десь образа була. Тому що результат дійсно був достойний, ми тоді працювали з Григорієм Шамраєм і Олександром Кравченком на певному післяолімпійському пориві. Хоч і не було Віти та Олени, але команда не розвалилася, підключали молодь.

Уже тоді демонстрували високі результати Варвинець, Бондар, Меркушина, Журавок. Тому образа десь є, але не на когось конкретно. Тому що в тій ситуації, якби я був президентом федерації, можливо, поступив би так само.

Тому що у нас як заведено - наші тренери приводять команду в порядок, вимальовується певна перспектива - після чого запрошується іноземний тренер, щоб рухатися далі.

Я це проходив ще з чоловіками у 2005 році, коли ми підготували для високих результатів Дериземлю, Деркача, Лисенка… Але це спорт, тут подібні моменти трапляються.

Денис Шаховець Джерело: XSport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24