Костюк розповіла, чому не вважає росіян братнім народом

Марта нагадала всім, що не слід забувати свою історію

Перший номер збірної України Марта Костюк розповіла про своє ставлення до поняття «братні народи».

- У нашій сім'ї ми ніколи не вважали росіян своїми братами. Вони вбили мого прадіда. Радянський режим знущався над моїми бабусею, дідусем та мамою, бо вони говорили українською. Наша мова довгий час придушувалася, її намагалися викорінити. Багато хто вже знає про голодомор 1930-х років. Багато наших предків були вивезені до Сибіру. Ми не можемо забути ці діяння.

І ще дещо ... У світі відбувалося і відбувається безліч воєн. Але більшість із них - за територію та владу. росія хоче знищити нашу мову, нашу культуру, серце нашої нації. Вона послаблювала нас довгий час. Нещодавно, коли ми підняли голову і здобули незалежність, вона завдала нового удару. Але це нас і об'єднало. Моя мати, наприклад, зовсім перестала використовувати російську мову. Нині ми об'єдналися, зрозуміли, хто ми є. Але ціна цьому надто висока.

- Як Вам вдається концентруватися на тенісі та при цьому стежити за тим, що відбувається вдома?
- Бувають дні кращі, бувають гірші. Низка шокуючих подій іноді просто пролітає повз мене. Але було одне, яке мене повністю приголомшило і паралізувало. Через це я хворіла три дні.

Коли я отримувала кубок в Остіні, я сказала у своїй чемпіонській промові: «Слава Україні!». А потім я побачила відео, де наш солдат викопує собі могилу і вимовляє те саме гасло. Після чого його страчують. Його вбили за те, що він промовив ті ж слова, що і я...

Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 27 вересня 2024, 10:30 3

Голова Top Rank вважає, що між Ентоні Джошуа та Деонтеєм Вайлдером можна було б провести хороший бій

Коментарі