Українська команда з CS:GO обіграла росіян і вийшла на головний турнір року

Monte виграли у Forze у форматі b03

Українська кіберспортивна команда з CS:GO Monte вийшла на BLAST.tv Paris Major 2023 - головний турнір року з Counter-Strike.

На своєму шляху на RMR турнірі в Копенгагені (Данія), кіберспортсменам з України спочатку вдалося впевнено здолати імениті колективи ENCE (16:11 на карті Ancient) та Cloud9 (16:9 на карті Mirage) у перших двох раундах, що проходили за схемою bo1 .

Після двох перемог Monte провели матч у форматі bo3 (до двох виграних карт) із однією з найсильніших команд останніх років - Heroic. Heroic - норвезька команда, яка посідає 3-тє місце у рейтингу HLTV. До речі, Monte - на 32-й позиції. На жаль, у щільній боротьбі український колектив поступився іменитому супернику на двох картах (12:16 на Mirage, 14:16 на Overpass).

Однак вийти на Мейджор Monte ще могли. Для цього їм потрібно було виграти у російської команди Forze, із чим вони успішно впоралися. Спершу українці впевнено розібралися з опонентами на своєму піку, вигравши карту Anubis з рахунком 16:11. Потім ще в більше домінуючому стилі здобули перемогу і на піку Forze Overpass із рахунком 16:9, відправивши їх у сітку 2:2.

Після перемоги Monte одразу відсвяткували перемогу, вигукнувши гасло «Слава Україні! Героям Слава!».

Цікаво, що у Monte ще зберігаються шанси не просто потрапити на мейджор, а й опинитися одразу у стадії легенд. Для цього українській команді доведеться зіграти із переможцями пари G2 - Vitality.

BLAST.tv Paris Major 2023 відбудеться у столиці Франції з 8 по 21 травня. Також на цьому турнірі виступить ще один український колектив - NAVI. Зазначимо, що BLAST.tv Paris Major 2023 стане останнім Мейджором в історії CS:GO, оскільки раніше анонсували вихід Counter-Strike 2.

Склад команди Monte:

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 06:09 10

На Георгія претендують низка топ-клубів

Коментарі