Микола ЗОЦ: «Посада тренера жіночої збірної – проблемна»

Український тренер – про новий виклик

Новий головний тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц прокоментував своє призначення на посаду голови національної команди.

«Ніхто не вмовляв, але ж ви самі розумієте, що на жіночу команду, при всій повазі, небагато охочих. Така посада - проблемна, і час проблемний. Якби було все добре, десь шукали б іноземного фахівця. Зважив усі за і проти, та й вирішив.

По-перше, треба познайомитися з командою, хоч я так всіх знаю, але треба познайомитися.

Перший збір зробимо у Хусті на тиждень, після того в Сянки. Далі - до нового року усе розписане, але невідомо, наскільки все буде можливе по фінансах.

У мене принципово інший підхід, ніж у чоловічої команди: хочу команди «А» та «Б» об'єднати, щоб подивитися на молодих дівчат на фоні старших. І уже в листопаді ухвалити рішення, хто куди їде.

До листопада усі разом, а тоді шість людей поїхали на Кубок світу, а шість - на Кубок IBU. Ще є три юніорки, вони також будуть брати участь у юніорському чемпіонаті світу та Європи.

Чи буде можливість всіх їх готувати закордоном? Якщо не буде фінансів на 12 людей, можливо, доведеться щось змінювати. Але основний напрямок, щоб я всіх біатлоністок бачив разом», - сказав Зоц.

Денис Шаховець Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 30

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі