Новий тренер збірної України – про склад команди, зміну поколінь та клуб

Віталій Степановський розповів своє бачення найближчої роботи

Новим тренером збірної України з баскетболу став Віталій Степановський. Наставник розповів, якою він бачить національну команду під своїм керівництвом, а також про поєднання з клубною роботою в Румунії.

- Якою ви бачите національну збірну у найближчому майбутньому?

- В першу чергу, в збірній дуже багато людей, які пройшли систему Хіміка. Це хлопці, з якими я працював у студентській збірній. Також працював і з іншими гравцями, які будуть у збірній, коли був у тренерському штабі Айнарса Багатскіса. Я бачу, що ми можемо додати молодих гравців: викликати Максима Шульгу, з яким я працював у молодіжній збірній. Він проявив себе дуже добре, провів гарний сезон в Юті Стейт - вони потрапили в March Madness. У нього був хороший сезон і я знаю,на що він здатен. Гарний сезон був і в Саши Ковляра в естонському Калеві. Це гравець, з яким я багато працював, і зараз він теж може претендувати на потрапляння в основний склад збірної.

На жаль, отримав травму Денис Лукашов, я бажаю йому якнайшвидшого одужання. Тож додамо молодих гравців, маємо хлопців, які були в обоймі на останньому Євробаскеті і рухатимемось в цьому напрямку. Айнарс вже розпочав зміну поколінь, зокрема під час заключного ігрового вікна, коли дебютував Ковляр. Думаю, що ми маємо уважно стежити за молоддю та думати про те, кого ми можемо додавати до складу. Я вважаю, що це буде лише великим плюсом для національної збірної.

- Є інформація, що у вас була пропозиція очолити іншу національну збірну. Розкажіть, будь ласка, про цю історію.

- Збірну Румунії очолював боснійський тренер Драган Петрічевич. У нього закінчився контракт і він вирішив його не подовжувати. Я був одним з кандидатів на посаду головного тренера румунської збірної, але потім я отримав пропозицію очолити збірну України. Безумовно, для мене головним пріоритетом та, як я вже казав, великою честю було очолити саме нашу команду. Всі перемовини, які могли б бути з румунською збірною, насправді розгорнулися б лише після того, коли я б отримав відповідь безпосередньо від нашої Федерації. Лише, якщо б я не очолив збірну України, тоді я міг би говорити про варіант з румунською командою.

- Як ви бачите поєднання роботи в клубі та збірній?

- У мене вже був такий досвід, адже ще в якості асистента в збірній України я працював у клубі головним тренером. У мене є помічник Олег Гончаров, який працює зі мною в Крайовій в Румунії. Коли я працюватиму у збірній, він залишатиметься в клубі. Він добре знає свою роботу і коли я буду в збірній України, він працюватиме з клубом, як головний тренер. Я йому довіряю, він знає систему і тут жодних питань бути не може. Цей момент ми пережили, ще коли я працював у збірній України та Хіміку.

Іван Зінченко Джерело: Федерація баскетболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 29 квітня 2024, 07:43 0

Продовжується нокаут-стадія в заокеанській лізі