Колос – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У разі перемоги харків'яни наздоженуть суперників у турнірній таблиці за набраними очками

20-й тур української Прем'єр-Ліги завершить матч у Ковалівці, де місцевий «Колос» прийматиме «Металіст 1925». Поки що команди розділяють лише три очки - у підопічних Ярослава Вишняка 24 очки, а у харків'ян - 21.

Колос

У попередньому турі ковалівські футболісти також грали з представниками Харкова, але з «Металістом». Той матч пройшов у рівній боротьбі і завершився внічию 0:0. Причому «Колос» мав бути задоволеним підсумковим результатом, оскільки його воротар Євген Волинець на початку другого тайму відбив пенальті від Максима Прядуна.

Загалом клуб із Ковалівки у нинішньому сезоні грає, можна так сказати, дуже економно, забивши в 19 матчів лише 15 голів. Проте підопічні Ярослава Вишняка зуміли здобути 6 перемог, ще 6 разів зіграли внічию і перед цим туром посідали цілком комфортне 7 місце. Тепер основне завдання для них закріпитися в середині турнірної таблиці та без зайвих хвилювань завершити чемпіонат.

Звичайно ж, низька результативність команди не може не хвилювати тренерський штаб, тим більше, що попереду у «Колоса» грають такі досвідчені форварди як Денис Безбородько чи Володимир Лисенко. Хоча, з іншого боку, сам наставник ковалівців вважає, що загалом в чемпіонаті України дуже мало справжніх бомбардирів, здатних регулярно вражати ворота суперників. Все тому, що у Прем'єр-лізі нападникам не вистачає майстерності і дуже погана реалізація гольових моментів.

Металіст 1925

Харків'яни після зимової перерви провели п'ять матчів і у першому з них проти «Олександрії» мали хороші шанси на перемогу, ведучи у другому таймі 3:1. Але не змогли втримати переможний для себе результат і, більше того, наприкінці взагалі могли програти. А далі були дві нічиї з «Чорноморцем» 1:1 та «Ворсклою» 0:0, а також дві розгромні поразки від «Шахтаря» 0:7 та «Дніпра-1» 0:3.

Як бачимо, в останніх чотирьох поєдинках у ворота суперників було забито лише один гол. Тому слова Ярослава Вишняка про те, що наші форварди погано реалізують свої моменти, можна віднести і до підопічних Едмара. Зрозуміло, що без забитих голів перемог не буває. До речі, у «Металіста 1925» серія без виграшів триває вже 6 ігор поспіль. Востаннє харків'яни досягали успіху 20 листопада, коли на виїзді обіграли «Кривбас» 2:0.

І ще. Непоганою мотивацією для харківських футболістів у грі з «Колосом» є той факт, що у разі перемоги вони наздоженуть суперників в турнірній таблиці і, на якийсь час, можуть почуватися безпечно з погляду на зону вильоту та стикових матчів. Але наскільки така мотивація буде дієвою, побачимо вже після фінального свистка.

Статистика матчів

Цікаво, що у першому колі саме «Металіст 1925» завдав першої поразки «Колосу» у нинішньому чемпіонаті. Харків'яни перемогли на НСК «Олімпійський» з рахунком 2:0 завдяки голам Ярослава Мартинюка та Ростислава Русина. До того ж, номінальні господарі тоді з 23-ї хвилини грали у меншості після вилучення захисника Дмитра Капінуса. До цього в очних поєдинках у Прем'єр-Лізі двічі вигравав «Колос» з однаковим результатом 1:0.

Орієнтовні склади:

«Колос»: Волинець, Чорноморець, Кравченко, Чоботенко, Гончаренко, Мілько, Богданов, Смирний, Оріховський, М'якушко, Безбородько

«Металіст 1925»: Мозиль, Шершень, Курило, Безуглий, Жичиков, Вачіберадзе, Мартинюк, Габелок, Ременюк, Бичек, Русин

Прогноз на протистояння:

Припустимо, що гра буде досить рівною і все вирішить один-єдиний гол. Спробуємо поставити на гостей.

9 квітня, неділя

«Колос» - «Металіст 1925»
Ковалівка. Стадіон «Колос». 15:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports».
Арбітр: Роман Блавацький (Львів)
КОЛОС - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 0:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 27 липня 2024, 00:11 2

Реванш відбудеться 21 грудня 2024 року