Довгоочікувана перемога Ротаня. Олександрія вдома розгромила Ворсклу

Олександрійці впевнено обіграли суперників

У заключному поєдинку ігрового дня 19 туру Української Прем'єр-ліги зустрілися «Олександрія» та «Ворскла». Взимку команду з Кіровоградської області очолив Руслан Ротань, але у чотирьох матчах не зумів привести своїх підопічних до перемоги. Олександрійці грали виключно внічию, а загалом нічийна серія «містян» досягла п'яти матчів. «Зелено-білі» у 2023 році також поки що не перемагали: 1 поразка та 2 нічиї.

Команди розпочали зустріч у неспішному темпі. Господарі поля демонстрували більше прагнення йти в атаку, але моментів біля воріт не виникало. У полтавців конструктивна гра не йшла, і вони не могли підібратися до штрафного майданчика суперників. За такої млявої гри підопічні Ротаня несподівано відкрили рахунок у матчі. Третьяков зробив ривок правим флангом і прострілив на лінію воротарського. Кожушко, який був на вістрі, не дістався до м'яча, але снаряд у власні ворота зрізав Пердута.

Полтавці почали діяти активніше та заробили перспективний штрафний навпроти воріт. Кравець виконав стандарт не найкращим чином, пробивши у стінку. Незадовго до перерви відмінний шанс подвоїти перевагу своєї команди упустив Кожушко, який пробив повз ворота з вигідної позиції. А вже за кілька хвилин Кожушко виправився, у боротьбі з опонентом зробивши скидку на Кулакова, який пробив повз голкіпера. Для форварда це був перший гол у складі «Олександрії».

Полтавці активно розпочали другу половину зустрічі, але цього було замало для створення гольових моментів. Згадується, хіба що удар Юрченка, з яким впевнено впорався Шевченко. До того ж, намагаючись переламати перебіг матчу, полтавці залишали прогалини на своїй половині поля. І господарі цим намагалися скористатися: в одному з епізодів тільки своєчасний вихід Ісенка не дав Кожушку дістатися до м'яча біля штрафного майданчика «Ворскли».

Намагався загострити гру своїми кросами Бацула, який вийшов на заміну у перерві. Але загалом «жовто-чорні» контролювали перебіг подій та впевнено обороняли здобутий у першому таймі результат. А після чергового стандарту крапку у матчі поставив Логінов, який замкнув навіс із кутового. Полтавці намагалися забити гол престижу, але й цього зробити не змогли.

Таким чином, «Олександрія» здобула першу перемогу під керівництвом Руслана Ротаня. Наступного туру команди зіграють домашні поєдинки. «Олександрія» зустрінеться з «Чорноморцем», а «Ворскла» зіграє з «Інгульцем».

Українська Прем'єр-ліга. 19 тур.

«Олександрія» - «Ворскла» - 3:0

Пердута (25, автогол), Кулаков (41), Логінов (78)

Рамірес (9)

«Олександрія»: Шевченко, Цуріков, Бабогло, Логінов, Мірошніченко (Кобзар, 75), Рибалка, Ковалець (Михайленко, 64), Третьяков, Кожушко (Калитвинцев, 58), Мустафаєв (Сігеєв, 75), Кулаков (Копина, 64)

Запас: Горох, Савченко, В.Волошин, Шулянський, Скорко, Бондаренко, Єрмаков

«Ворскла»: Ісенко, Кравець, Хрипчук (Скляр, 76), Л.Рамірес (Бацула, 46), Пердута, Юрченко, Сефері, Павлюк, Лопес (Кане, 58), Феліпе (Олійник, 64), Степанюк (Челядін, 46)

Запас: Домолега, Крупський, Нестеренко, Кулаковський

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

КСК «Ніка» (Олександрія)

ОЛЕКСАНДРІЯ - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 00:21 0

Команди обмінялися голами в перші 20 хвилин

Коментарі