Харківська команда стала чемпіоном у Норвегії

Хокеїсти СДЮСШОР у кольорах «Ставангера» виграли національний чемпіонат до 16 років

Юніорська команда СДЮСШОР-2007 із Харкова, яка після широкомасштабного початку війни змушена була залишитися в Європі, провела «золотий» сезон у Норвегії під назвою «Ставангер-СДЮСШОР». Харків'яни виграли національну першість у дивізіоні А до 16 років та здобули свої нагороди під овації переповненого палацу під час гри плей-оф дорослих команд за участю місцевого «Ставангер Ойлерз».

«Більше року тому харківська команда вирушила на турнір вихідного дня до Угорщини, а потім почалася війна… Тепер юні хокеїсти - військові біженці та чемпіони ліги у новій країні! Ми пишаємося нашою новою родиною у Ставангері - це був сильний виступ! Вітаємо хлопців із команди, тренерів Ігоря Вишневського та Ігоря Кривоноса, менеджера команди та всіх, хто був у команді СДЮСШОР-2007 на цьому шляху», - йдеться у зверненні на офіційному сайті «Ставангер Ойлерз».

Зазначимо, що головними героями сезону стали другий бомбардир чемпіонату Норвегії 15-річний форвард Михайло Гапоненко, котрий набрав шалені 52 (27+25) очки у 15-ти матчах (!), а також його однолітки нападники Данило Кураєв - 47 (26+21) балів у 21 грі, Матвій Маловичко - 40 (19+21) балів у 23 іграх, Матвій Шевцов - 39 (14+25) балів у 24 зустрічах. Також виділявся найкращий за набраними очками захисник - Микола Косарєв - 22 (12+10) пункти у 17 поєдинках та основний воротар Михайло Набойченко, який показав високий відсоток відбитих кидків у сезоні - 92,2%.

Нагадаємо, що два чемпіони зі «Ставангер-СДЮСШОР» - Микола Косарєв та Михайло Гапоненко отримали виклик до лав юнацької збірної України (U18) на квітневі збори перед ЧС-2023 у дивізіоні 1A.

В'ячеслав Волков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 18 травня 2024, 09:11 3

Пантери знову вибили Ведмедів у плей-оф