Джошуа повертається. Його розкритикували за вибір суперника, але дарма

З Джермейном Франкліном бій вийде точно цікавим

Ентоні Джошуа повертається. Британець вперше відбоксує після двох поспіль поразок Олександру Усику. Ентоні Джошуа (24-3, 22 КО) зустрінеться з одним із відкриттів 2022 року у надважкій ваговій категорії - Джермейном Франкліном (21-1, 14 КО) з США, який здивував у поєдинку проти Ділліана Вайта.

На диво, багато фанатів почали сміятися з британця за вибір суперника. Хоча ці ж люди говорили, що Франклін навіть перебоксував Вайта.

Джошуа програв єдиний поєдинок минулого року. А Франклін повернувся після перерви і зробив це гучно

Протистояння Олександра Усика та Ентоні Джошуа насправді страшенно круте. Тут і великий боксер проти маленького. І великий нокаутер з непоганою технікою проти потужного технаря. І просто дуже і дуже якісний бокс. Якщо ви вмикаєте бокс не просто, щоб побачити бійки, то не можете не визнати, що обидва поєдинки були дуже крутими. А другий - навіть кращим за перший.

У першому протистоянні все було ясно. Джошуа вирішив не вигадувати нічого нового, робити те, що завжди і, як і очікувалось багатьма, не встигнув за суперником. Усик виявився і точнішим, і швидшим. Ентоні був важким. Хоча і в такому підході декілька разів влучав так, що за українця було страшно.
До другого поєдинку Джошуа підійшов готовим, як ніколи. Фізично і навіть психологічно. Ось ці всі історії про те, що британець психологічно розсипався, виявились лише розмовами. Британець влучав, боровся, бився. І навіть перехоплював ініціативу. Об'єктивно, це був ледь не найкращий поєдинок у кар'єрі колишнього об'єднаного чемпіона світу.

Так склалося, що навіть за всіх умов, Джошуа був гіршим у боксерському плані за суперника. Великим, сильним, розумним, але недостатньо. Навіть фірмовий спурт наприкінці поєдинку не спрацював. Тут вже вирішили характер та навички Олександра Усика, який пережив найскладніші моменти та продовжив робити свою роботу.

Ці поразки не хоронять кар'єру Джошуа. Він програв кращому боксеру. Якщо у випадку з Енді Руїсом сталися помилка та недооцінка, то тут - поразка просто більш талановитому та класному бійцю. Те, що він менший, вже не так важливо. Але все одно Ентоні важко повертатися. Вогню не видно в очах, а кажучи про мотивацію, у першу чергу він згадує про гроші.

У протилежному куті буде не українець, але суперник все одно цікавий. Маленький Джермейн Франклін боксував без поразок до 2019 року. Перемагав Райделла Букера, Крейга Льюїса. А потім перервав кар'єру на три роки.

Повернувся американець весело - одразу розбив Родні Мура та отримав протистояння проти Ділліана Вайта. У другому протистоянні у нього не сильно вірили. Вайт і досвіду має більше, і фізично сильніший, більший. Ще й боксував вдома. Загалом для Франкліна ситуація складалась так собі. Але у ринзі він все це зупинив.

Виявилось, що Джермейну все одно, проти кого підтримувати темп поєдинку. Він весело працює комбінаціями і проти більш простих опонентів, і проти визнаного майстра Ділліана Вайта. Та ще й точно і влучно.

Не сказати, щоб Ділліан здивував. Так, декілька разів доносив свої важкі удари і Франкліну доводилось вигадувати щось, щоб виживати. Але суто за рівнем боксу Джермейн виглядав, якщо не кращим, то не гіршим за суперника.

Скоріш за все, перемога Ділліана виправдана. Але, по-перше, ми вже говоримо «скоріш за все», хоча до бою абсолютна більшість прогнозів була на користь британця. По-друге, у цьому сумніваються фанати. Дуже багато людей у соціальних мережах писали, що Франклін, як мінімум, не програв протистояння. А це удар по Вайту та плюс до значення Джермейна у надважкій ваговій категорії.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джермейн Франклін

Загалом, судді побачили перемогу британця, але близьку. Перший дав нічию 115-115, двоє інших віддали перемогу Вайту 116-112. Якщо чесно, забагато для того боксу, що був у ринзі. Це теж викликає питання.

Попри це, Ентоні Джошуа отримав критику за вибір суперника. Розмови про те, що Франклін маленький, що він нікого серйозного не перемагав, і все таке інше. Смішно, враховуючи, що буквально за декілька місяців до цього ледь не половина фанатів писала, що Вайт програв.


Про це навіть сказав Едді Хірн, який нагадав всім, що вони критикують людину за суперника, яким їм ось тільки нещодавно дуже сподобався.

Хто фаворит?

Джошуа з гігантським відривом. На Ентоні можна поставити за 1.09, на його суперника - за 10. Більше оцінювався хіба Енді Руїс у першому поєдинку проти британця.

І, на перший погляд, все так. Три поразки поспіль, ще й проти маленьких суперників, а цей ще й настільки аутсайдер - повернутись після цього майже нереально. Хіба одразу виносити Усика, Ф'юрі та Вайлдера. Бажано за один вечір. Тому мотивації вдосталь.

Фізична різниця відчутна. Зріст Ентоні Джошуа - 198 см, зріст Джермейна Франкліна - 188 см. Розмах рук британця - 208 см, розмах рук американця - 196 см. Всюди біда для аутсайдера.

Чи стилістично Франклін зручний для Ентоні? Не дуже. Він маленький, а, як ми бачимо, у Джошуа бувають проблеми з меншими суперниками: Руїс, Усик та, вибачте, Повєткін. Він добре комбінує удари на середній дистанції. Джошуа не завжди справляється з тим, щоб захиститись від таких комбінацій та не завжди може не допустити візаві так близько.

У Франкліна все ж бувають проблеми з виходом на дистанцію. Усик - це інше. З Руїсом Ентоні сам допускав мексиканця, але той має міцний джеб. У бою проти Ділліана Вайта Джермейн часто занадто сильно закривався у кутах та біля канатів. Робити це у поєдинку проти Ентоні Джошуа - автоматично підписати собі вирок. Не робити так та намагатись іноді притиснути британця там, де йому некомфортно - значить, отримати шанс на страшенний апсет та завершення кар'єри такого бійця.

Загалом, цікавий бій. І стилістично, і як явище для кар'єри Джошуа. Франклін не втратить багато, якщо програє. Його поразки очікують, тож головне, як він себе проявить у бою. А перемога сприйметься, як героїзм.

А от від Джошуа очікують перемоги. Бажано яскравої та чітким нокаутом. Як Ентоні впорається з мотивацією та тиском, який створюють на нього дві поразки поспіль - страшенно цікава історія. Або переродиться, як Кличко. Або так і не стане його нащадком.

Поєдинок Ентоні Джошуа - Джермейн Франклін відбудеться у суботу, 1 квітня, у Лондоні. Орієнтовно бій розпочнеться о 23:50 за київським часом.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі