«ЗСУ потрібні F-16». На 24-й хвилині матчу Англія – Україна пройде флешмоб

Вболівальники співатимуть пісню із закликом допомогти Повітряним силам ЗСУ

У неділю, 26 березня, відбудеться матч кваліфікації Євро-2024 між збірними Англії та України. Поєдинок пройде в Лондоні на «Уемблі». Стартовий свисток пролунає о 19:00 за київським часом.

На цій грі українські та англійські футбольні вболівальники проведуть акцію на підтримку України. Своїм перформансом учасники хочуть подякувати Британії за вже надану допомогу і закликати британський уряд пришвидшити надання Україні військових літаків. Запланована акція натхненна історичним візитом Президента України Володимира Зеленського до Лондону у лютому 2023 року, під час якого він неодноразово звертався з проханням про надання літаків, а його фраза «Give us wings to protect the freedom», виголошена перед британським парламентом, стала легендарною, облетівши заголовками всіх світові медіа.

Акція складатиметься з кількох етапів:

Текст пісні:

У небі було десять російських бомбардувальників,
Повітряні сили ЗСУ збили один.
Повітряним силам ЗСУ потрібні F-16, щоб їх збити.
У небі було дев'ять російських бомбардувальників.
Повітряні сили ЗСУ збили один.
Повітряним силам ЗСУ потрібні F-16, щоб їх збити.
У небі немає російських бомбардувальників.
Тому що Повітряні сили ЗСУ збили один.
Повітряним силам ЗСУ потрібні F-16, щоб їх збивати.

Мета акції на стадіоні - привернути увагу міжнародних журналістів та футбольних фанатів, набути популярності у соціальних мережах і таким чином закликати Британію та інші країни світу прискорити передачу літаків Україні.

Організатори акції - гуманітарний штаб волонтерської допомоги «Рестовратор. Картопляні війська». Дизайн та художні макети виготовлені Андрієм Ярмоленком. З англійської сторони - співорганізатори Support Ukraine та Army SOS UK.

Данііл Агарков Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 22:02 18

Наставник вирішив залишитися в «Шахтарі»

Коментарі