Українець виграв молодіжний чемпіонат Європи з шашок-100

Андрій Блоха з Кам'янського посів перше місце у класичній програмі ЧЄ

Українські спортсмени здобули 8 медалей на молодіжному чемпіонаті Європи з шашок-100. В активі України - 4 нагороди (золото, срібло та 2 бронзи) серед юнаків, а також 4 медалі (золото та три срібла) серед дівчат.

Змагання відбулися у польському Юлінеку (поблизу Варшави) із 19 до 25 березня 2023 року. Було зіграно три програми: класична (зі звичайним контролем часу), блискавична (бліц-турнір із укороченим контролем) та швидка (рапід-турнір).

Чемпіоном Європи серед молоді став Андрій Блоха із Кам'янського, який посів перше місце у класичній програмі. При розподілі місць одразу серед чотирьох спортсменів українець отримав золоту медаль завдяки найкращим додатковим показникам. Ще один українець Іван Суров із Кам'янського посів 4-те місце у класичній програмі, невдало зігравши додатковий турнір за 2-4 позиції.

У блискавичній програмі (бліц-турнірі) третє місце зайняв Єгор Бобков із Запоріжжя, а Андрій Блоха завершив турнір на 6-й позиції. У швидкій програмі (рапід) у Бобкова - срібло, у Блохи - бронза.

У заліку серед дівчат Віра Попруга з Кам'янського отримала золоту нагороду в блискавичній програмі, Альона Носарєва із Запоріжжя двічі стала срібною медалісткою, у Ганни Дмитренко - срібло у рапіді.

У змаганнях не брали участі спортсмени з рф та рб через дискваліфікацію цих країн-агресорів внаслідок воєнного вторгнення в Україну.

Молодіжний ЧЄ-2023 з шашок-100

Юлінек (Польща), 19-25.03.2023

Класична програма

Дівчата

Блискавична програма (бліц)

Дівчата

Швидка програма (рапід)

Дівчата

Андрій Блоха (з прапором України) - переможець молодіжного ЧЄ-2023 з шашок-100

Андрій Блоха та Альона Носарєва на молодіжному ЧЄ-2023 з шашок-100

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 10:25 0

Обидва відвідають поєдинок Усик – Ф'юрі

Коментарі