Жіноча збірна України з футзалу програла Іспанії у фіналі Євро-2023

Українки стали віце-чемпіонками

У Дебрецені (Угорщина) відбувся фінальний поєдинок жіночого Євро-2023, у якому зустрілися збірні України та Іспанії.

Іспанки були беззастережними фаворитками протистояння та підтвердили цей статус вже на 1-й хвилині. Дубицька у своєму воротарському збила Дані, після чого був призначений пенальті у наші ворота. Капітан «Фурії рохи» Пеке з шестиметрової позначки відкрила рахунок у матчі.

Іспанки продовжили агресивно насідати на наші ворота, і голкіперу Кисловій кілька разів довелося демонструвати свою реакцію. Але й вона не змогла врятувати, коли в контратаку втекла Сампер, яка пробила повз нашого голкіпера. Ситуацію намагалася врятувати Бабенко, але лише підправила м'яч у ворота.

Getty Images/Global Images Ukraine

Українки спробували активним пресингом тиснути на суперниць, але технічні іспанки впевнено контролювали м'яч. А перед перервою «Фурія роха» забила ще один гол. Де Пас вибігла в контратаку і, не зустрівши опору, завдала завершального удару. А після поновлення гри Сампер збільшила перевагу своєї команди. На цей раз де Пас зробила результативну передачу.

Після цього гра заспокоїлася. Але «синьо-жовті» все ж таки вирішили змусити попрацювати суперниць і за вісім хвилин до кінця другого тайму перейшли на гру з п'ятою польовою. І розмочити рахунок вдалося: після удару Шульги рикошет дезорієнтував голкіпера. А за кілька хвилин Дані відправила м'яч у порожні ворота збірної України та встановила остаточний рахунок.

Збірна Іспанії виграла третій чемпіонат Європи, а «синьо-жовті» вперше стали віце-чемпіонками.

Євро-2023 серед жінок. Фінал.

Україна - Іспанія - 1:5

Шульга (36) - Пеке (1, пен.), Бабенко (11, авт.), де Пас (20), Сампер (21), Дані (37)

Л.Кордоба (13) - Дубицька (1), Скибина (26)

Україна: Кислова (Терех, 21), Шульга, Гриценко, Дубицька, Форсюк, Дрозд, Тітова, Кирильчук, Воловенко, Скибина, Бабенко, Дятел, Митрофанська.

Іспанія: Сільвія (Марта, 21), Майте, Дані, Сампер, Пеке, Ноелія, Анхелес, Л.Кордоба, Лусі, де Пас, Антіа Перес, Санс, І.Кордоба.

Арбітри: Мислав Джеко (Хорватія), Деян Веселич (Словенія), Моніка Чудзинович (Польща)

«Фенікс Арена» (Дебрецен, Угорщина)

УКРАЇНА - ІСПАНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі