Грузія у вогні. У Тбілісі почалися протести, у хід пішли коктейлі Молотова

У грузинського парламенту мобілізовані спецназівці та багато правоохоронців

У грузинській столиці Тбілісі у зв'язку з розглядом суперечливого законопроекту про іноагентів продовжуються протести біля парламенту, їх учасники застосували проти правоохоронців коктейлі Молотова.

Поблизу грузинського парламенту мобілізовано спецназівців та велику кількість правоохоронців. Раніше, незважаючи на мирний характер акції, правоохоронці застосували щодо демонстрантів перцевий газ та водомети, є постраждалі.

Було затримано принаймні кількох учасників акції протесту. Під час дій правоохоронців також постраждали працівники ЗМІ.

Міністерство внутрішніх справ Грузії пояснило свої дії тим, що протест вийшов за межі законодавчих рамок про свободу висловлення думок та мирні збори і що поліція змушена була застосувати силу. Також стверджують, що внаслідок агресивних дій протестувальників декілька поліцейських травмовано та їх спорядження пошкоджено.

Ввечері 7 березня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект Про прозорість іноземного впливу, який значною мірою успадковує російське законодавство про іноагентів. Розгляд проекту вже 7 березня став несподіванкою, спочатку планувалося, що його винесуть до зали 9 березня. Обговорення почалося за відсутності більшості опозиційних депутатів. Посольство США назвало ці події чорним днем для грузинської демократії.

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 червня 2024, 09:39 5

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі