Олег ПРИХОДЬКО: «Осуд спортсменів тільки більше розпалює конфлікт»

Український тенісист – про гру у парі з росіянином

Друга ракетка України в парному розряді Олег Приходько розповів про причини спільної гри з тенісистом із росії у квітні-травні минулого року.

«Зіграв пару з росіянином, тому що він є моїм другом. І я грав пару саме зі своїм другом - для мене національність не має значення. На мій погляд, людину потрібно судити за її вчинки, а не за її національністю.

На жаль, у нас у федерації застосовується досвід дисидентів за радянських часів, коли людей засуджували за розбіжність із суспільними поглядами. У мене багато друзів з росії та білорусії, також моя дівчина з росії. Всі вони всіляко мені допомагають і завжди висловлюються проти війни. Тому я не вважаю, що зробив якийсь страшний вчинок.

Чи були рекомендації з боку ФТУ не грати з росіянином? Так, надходили, але оскільки я маю власні погляди, то зробив так, як вважав за потрібне, сліпо дотримуватися політики партії я не став. Взагалі я вважаю, що такий осуд спортсменів тільки більше розпалює конфлікт. Таким чином спортсмени починають влаштовувати війну на корті і за його межами, перетворюючись на інструменти війни і забуваючи основний принцип спорту», - сказав Приходько.

Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 07:33 6

Український воротар готовий продовжити контракт з «Реалом»

Коментарі