МАРКЕВИЧ: «Ванат – щось схоже на форварда. У нас нестача якісних гравців»

Український тренер поділився думками про весняну частину сезону УПЛ

Український тренер Мирон Маркевич поділився думками щодо весняної частини сезону УПЛ:

- Хто з гравців став найбільшим відкриттям та розчаруванням?

- Я бачу, що ті хлопці з Шахтаря прогресують. Бондаренко, Судаков, Криськів. В Динамо я сподіваюсь на Ваната. Він - щось схоже на нападника. Дуже великий брак футболістів якісних.

Я не заздрю зараз нашим тренерам, які страждають від кадрового дефіциту. Потреба в більш-менш якісних футболістах. Вони їздять з клубу в клуб, а толку ніякого. Хочеться бачити більше молоді, яку б тренери ризикували ставити. Особливо в командах, які ні на що не претендують. В основному там досвідчені футболісти, які поміняли по 5-6 команд, а толку ніякого.

- На яку з команд варто звернути увагу навесні?

- На Рух. Дуже важливо, щоб та молодь гармонійно інтегрувалася в основний склад. Якщо більшість з них не гратиме, толку ніякого не буде. Вони повинні бути в складі, щоб своєю грою довели, що вони можуть грати на тому рівні.

З точки зору турнірної ситуації має вирішувати тренерський штаб, але хочеться, щоб ті пацани скорше подорослішали. Я покладаю надію на них.

- Молодь Руху прогресуватиме під керівництвом Кучука, чи потрібно довірити першу команду Віталію Пономарьову, який виховував їх змалечку?

- То, напевно, не до мене питання. Логіка підказує, що молодь потрібно активно залучати. Зараз складається ситуація, що треба зберегти присутність в УПЛ. Ризикне Кучук всіх залучити? Не знаю. Не все так просто.

- Чия тренерська робота імпонує найбільше?

- Напевно, Йовічевіча, якому вдалося провести серйозну роботу з Шахтарем. Повністю поміняти склад, грати з сильнішими командами на рівних в Європі - це серйозний показник, а решта - то все таке.

Микола Степанюк Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 06:30 0

У битві аутсайдерів «Верес» здолав «Минай» і залишив зону вильоту

Коментарі