У шахах рф переїхала з Європи до Азії. Хочуть повернути прапор та гімн

Хочеться сподіватися, що нічого в них не вийде

28 лютого Федерація шахів росії (ФШР) офіційно переїхала з Європи до Азії.

Азіатська шахова федерація на генеральній асамблеї проголосувала за включення ФШР до свого складу (за проголосували 29 делегатів, 1 висловився проти, 6 утрималися).

ФШР автоматично вийде з Європейського шахового союзу, оскільки представляти одночасно дві конфедерації не можна. У шахах конкуренція в Азії не нижча, ніж у Європі - на континенті є сильні команди Китаю, Індії, Ірану.

Офіційно перехід відбудеться 1 травня і тоді російські шахісти зможуть виступати на азіатських турнірах. Але вони все ще можуть - востаннє - зіграти на чемпіонаті Європи, який розпочнеться 3 березня у сербському місті Врнячка-Баня.

Офіційно міжнародна шахова федерація ФІДЕ не відсторонювала російських шахістів від змагань, і вони беруть участь у турнірах під нейтральним прапором.

Ян Непомнящий з рф готується до матчу за світову шахову корону проти китайця Дін Ліженя, який пройде з 7 квітня до 1 травня в Астані.

У командних турнірах, таких як Всесвітня шахова Олімпіада, незважаючи на перехід в Азію, росіяни брати участі не можуть. Хоча дуже цього хочуть, розраховуючи на допомогу президента ФІДЕ Аркадія Дворковича. Хочеться сподіватися, що нічого не вийде.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 травня 2024, 09:01 2

У Андрія – бандаж, але Лунін №2 уже зростає!

Коментарі