Минай – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

«Гірники» хоч і фаворити зустрічі, але легко їм не буде

У вівторок, 28 лютого, у Львові на полі «Арени Львів» відбудеться відкладений матч 9-го туру Української Прем'єр-ліги, у якому «Минай» прийматиме «Шахтар». Стартовий свисток у матчі пролунає о 15:00 за київським часом.

Минай

Закарпатський «Минай» вийде на гру у ранзі 13-ї команди поточної турнірної таблиці чемпіонату України. У 14-ти матчах він набрав 14 очок (3 перемоги, 5 нічиїх, 6 поразок).

На завісу першої частини сезону підопічні Володимира Шарана видали серію з трьох матчів без поразок - 1 перемога та 2 нічиїх. Це рекордна для «Миная» низка ігор без провалів. У цих зустрічах закарпатці поділили очки з «Рухом» (1:1), переграли «Металіст» (1:0) та знову зіграли внічию, тепер із «Зорею» (1:1).

Втім, не варто забувати про те, що «гірники» - вкрай незручний суперник для «Минаю». Відразу дві поразки з чотирьох своїх великих в історії він зазнав саме від «Шахтаря» - 1:5 (05.12.2020) та 0:4 (06.05.2021).

Під час зимового міжсезоння у чемпіонаті закарпатці представили чотирьох новачків - Михайла Гечева, Олександра Мельника, Михайла Шишку та Сергія Петька. Натомість клуб припинив співпрацю з Ельдаром Кулієвим, а у Олексія Хахльова закінчився термін контракту.

Шахтар

Донецький «Шахтар» у турнірній таблиці УПЛ зимував на другій позиції. У нього 30 очок після 13 зустрічей (9 перемог, 3 нічиї, 1 поразка).

Наприкінці осені-2022 підопічні Ігора Йовічевіча обіграли «Ворсклу» (3:2), чим закрили поразку від «Дніпра-1» (1:2) у передостанній грі чемпіонату до зимової паузи.

На сьогодні «Шахтар» провів вже два офіційні матчі у 2023 році. Він у рамках першої стадії плей-оф Ліги Європи вдало для себе з'ясував стосунки з французьким «Ренном». У Варшаві «гірники» виграли 2:1, а на виїзді програли 1:2, але у серії післяматчевих 11-метрових виявилися щасливішими за французів.

До речі, під час зимової підготовки донецька команда провела 5 товариських матчів. Спочатку вона програла 1:2 віденської «Аустрії», потім тричі зіграла внічию - з «Копером» (2:2), «Лудогорцем» (2:2) та «Марібором» (4:4), а закрила графік спарингів великою перемогою над «Сараєво» (4:0).

Взимку «Шахтар», як відомо, продав у «Челсі» Михайла Мудрика, а підписав венесуельця Кевіна Келсі, грузина Гіоргі Гочолеішвілі та українця Ярослава Ракицького.

У матчі-відповіді плей-оф Ліги Європи з «Ренном» пошкодження отримав Тарас Степаненко. Зіграє він чи ні проти «Мінаю», є загадкою.

Статистика матчів

«Минай» та «Шахтар» провели між собою в УПЛ три очні зустрічі. Одна гра завершилася внічию, а двічі успіх супроводжував «гірників». Різниця м'ячів 10-2 на користь донеччан.

На полі «Минаю» команди зіграли двічі. Одного разу поділили очки, а одного разу виграв «Шахтар».

Останній матч на полі закарпатців команди провели у серпні 2021 року. Він приніс нічию 1:1.

Орієнтовні склади

Минай: Бандура - Трубочкін, Нємчанінов, Горін, Гончар, Рогозинський, Твердохліб, Воробчак, Гечев, Байдал, Вишневський.

Шахтар: Пятов - Конопля, Ракицький, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко, Келсі, Бондаренко, Судаков, Джурашек, Сікан.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку його гості зможуть зіграти краще, ніж господарі поля. А ось із голами у матчі розкоші не буде. Як наслідок, нашою ставкою буде - перемога другої команди з ТМ 2,5 у матчі.

28 лютого, вівторок

Минай - Шахтар
Львів. «Арена Львів». 15:00
Арбітр - Анатолій Абдула (Харків)
ТБ-трансляція - Setanta Sports+
МИНАЙ - ШАХТЕР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 0:2
  • 7.60
  • 4.80
  • 1.40
Сделать ставку Зробити ставку
  • 7.50
  • 4.80
  • 1.41
Сделать ставку Зробити ставку
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 27 червня 2024, 12:00 2

Ентоні оцінив цей епізод

Коментарі