БАГАТСКІС: «Кожен матч ми граємо заради перемог, а не для розваги»

Головний тренер збірної України прокоментував перемогу над Нідерландами

Головний тренер чоловічої збірної України Айнарс Багатскіс прокоментував перемогу над Нідерландами (72:56) в останньому матчі кваліфікації на ЧС-2023.

«Перед матчем я переживав, як ми будемо виглядати ментально, тому що ця гра не мала турнірного значення. Більш важливо було знайти емоції, знайти агресію і почати матч в силовому баскетболі. Фактично ми зробили це з першої хвилини.

Ми попрацювали дещо розслаблено в перших двох чвертях, у нас було 12 втрат, більшість очок і більшість рішень для нідерландської збірної були легкими, вони заробили легкі очки.

Але мені сподобалось, як команда вийшла на третю чверть, грала з агресивністю, з гордістю, ми знаходили вільні кидки, знаходили наших великих, тому що ми не використовували їхні переваги до цього.

Але, маю сказати, що Нідерланди - молода, агресивна команда, яка вчить багато з кожної гри, вони створили нам проблеми. Але важливіше, як грали ми. В будь якому разі ми кожну гру граємо задля перемоги, а не для розваг. Хоча я не раз казав, що треба грати з насолодою, з задоволенням, тоді ти виграєш матчі.

Хочу сказати, що кожна добра людина в світі підтримує Україну. Кожен з нас сподівається, що війна завершиться. Але те, що я хочу сказати про баскетбол - ми не могли уявити, як це, коли у тебе в країні війна, коли ти не можеш поїхати додому до друзів та родичів. Користуючись нагодою, хочу сказати спасибі команді, ви реально круті».

Микола Степанюк Джерело: Федерація баскетболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 23:15 1

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» з рахунком 4:2 у 34-му турі Ла Ліги