Анастасія МЕРКУШИНА: «Такий результат не прогнозований, але зрозумілий»

Українська біатлоністка – про провальний виступ у сингл-міксті

Біатлоністка збірної України Анастасія Меркушина прокоментувала 15-те місце в одиночній змішаній естафеті на чемпіонаті світу 2023.

«Перед Європою були три етапи поспіль. Ми бігли майже всі гонки, відбігли всі три етапи. Приїхали в Ленцергайде, а там же не етапи - можна поборотися. Але треба було мати на увазі, що норвезька команда готувалася на висоті ще вище, ніж Ленцергайде. Вони приїхали туди з максимальною підготовкою, підведені. А ми - після етапів, змучені. Мали з ними боротися, цього хотілося.

Хотілося медалі, звичайно, відпрацювати на максимум. Цей момент - перфекціонізм спрацював. Замість підготовки тут - ми відпрацювали там. І додаткові дні в горах. Після гір буває реакліматизація. Можливо, на переслідуванні мені випав такий день, не прорахувала. Десь може надірвалася, зламалася.

Ми будемо намагатися просто не думати, відкласти на потім усе, що з нами відбувається. За два дні можна загнати у депресію. Нам треба працювати та вірити у найкраще. Спорт вищих досягнень - не про здоров"я. Ми працюємо напряму із серцем. Отакі скачки вгору-вниз, зі змагання на змагання без відпочинку - це досить важко. Такий результат, звичайно, не прогнозований, але він зрозумілий. Це б ніхто не виправив би, бо такі були плани, так було розраховано.

Чи щось пропустили тренери? Там багато факторів. Тут не тільки тренери можуть щось вирішити», - сказала Меркушина.

Денис Шаховець Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 13:40 3

В Ламіні Ямалі бачать нового Неймара

Коментарі