Таблиця коефіцієнтів. Україна ризикує залишитися з чотирма клубами

«Шахтар» переміг «Ренн» у ЛЄ, а от «Дніпро-1» програв клубу АЕК на Кіпрі

У мід-вік відновився сезон єврокубків, і за підсумками матчів відбулися зміни у таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Для України четвер мав протилежні футбольні емоції. Порадував донецький «Шахтар» перемогою у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи над французьким «Ренном» (2:1). А от у Лізі конференцій «Дніпро-1» втретє за сезон програв кіпрському клубу АЕК Ларнака (0:1).

Завдяки перемозі гірників Україна додала до рейтингу +0.400 бала, і сезонний набір збільшився до 5.100, це 22-ге місце у поточній єврокампанії.

У 5-річному рейтингу, який набуде завершеного вигляду на початку червня, Україна (28.900), як і раніше, посідає 16-те місце. Ця позиція передбачає участь через сезон лише 4 команд від країни в єврокубках, причому лише 1 клуб братиме участь у ЛЧ. Тому дуже важливо піднятися хоча б на 15-те місце, що дає 5 клубів у єврокубках, у тому числі 2 команди у ЛЧ.

Найбільш реально випередити Чехію, в якої вже восени вибули всі команди. Для цього Україні потрібна ще одна нічия (шкода, «Дніпро-1» не втримав нічийного результату на Кіпрі). Є шанси перегнати й Швейцарію з Норвегією, які мають у лютому лише по одному представнику.

Продовжує потужно виступати Туреччина, яка має вже 11.200 балів у поточному сезоні (топ-6 річного рейтингу) та аж 4 клуби у весняній стадії.

Вивчимо ситуацію у конкурентів і збільшення за тиждень

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2023

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2024/25.)

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 14:00 96

Майбутня гра вже не має турнірного значення, але перемогти намагатимуться обидві команди

Коментарі