Мудрик не допоміг. Челсі мінімально програв дортмундській Боруссії

Господарі поля перемогли з мінімальним рахунком

Дортмундська «Борусія» та «Челсі» зустрілися у першому поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. У стартовому складі лондонського клубу на поле вийшов українець Михайло Мудрик.

Після стартового свистка дортмундці взяли м'яч під контроль, на що «сині» відповіли високим пресингом. Атаки «Челсі» здебільшого будувалися через лівий фланг, на якому намагався використати свої швидкісні якості Мудрик. В одному з епізодів українець заробив штрафний, а Тьяго Сілва після навісу зі стандарту переправив м'яч у ворота. Щоправда, зробив це бразилець рукою, за що отримав жовту картку.

Getty Images/Global Images Ukraine

Незважаючи на активність лівого флангу, найнебезпечніші гольові моменти «сині» створили за рахунок зусиль Зієша на протилежній частині поля. Дві чудові можливості не використав Фелікс. Спочатку португалець із центру штрафного майданчика пробив неточно, а потім, обігравши опонента, влучив у поперечину. Господарі поля цілком могли відзначитися перед перервою, але Вольф з лінії штрафного майданчика пробив поряд зі стійкою.

Лондонці агресивно розпочали другу половину зустрічі, намагаючись постійно нагнітати ситуацію біля штрафного майданчика суперників. І Кобелю довелося неабияк попрацювати для того, щоб зберегти свої ворота в недоторканності. Спочатку голкіпер зреагував на удар Джеймса зі штрафного, а потім здійснив сейв після удару того ж таки Джеймса під поперечину. І за такою грою рахунок несподівано змінився на користь «Боруссії». «Сині» подавали кутовий, після якого дортмундці провели стрімку контратаку. Адеємі один в один розібрався з Фернандесом, пройшов Кепу і відправив м'яч у ворота.


twitter.com/BVB

У середині другого тайму тренерський штаб «Челсі» замінив Мудрика, який після перерви виглядав непереконливо. «Сині» намагалися підібратися до штрафного майданчика суперників, але довго не могли створити щось варте. Вирвати для своєї команди нічию міг Кулібалі. Сенегалець не зміг пробити Кобеля, але після сейву голкіпера м'яч покотився у напрямку порожніх воріт. Ситуацію врятував Джан, який вчасно опинився в потрібному місці. Останній шанс уникнути поразки «сині» втратили на п'ятій компенсованій хвилині, коли Кобель знову продемонстрував свою майстерність, у стрибку відбивши удар Фернандеса.

«Боруссія» здобула мінімальну перемогу, але все вирішиться у матчі-відповіді. У Лондоні команди зустрінуться 7 березня.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перший матч.

«Боруссія» Д - «Челсі» - 1:0

Адеємі (63)

Беллінгем (49), Джан (53), Адеємі (77), Езджан (85), Раєрсон (90), Зюле (90) - Джеймс (9), Тьяго Сілва (17), Зієш (72), Маунт (90)

«Боруссія» Д: Кобель, Геррейру, Шлоттербек, Зюле, Вольф (Раєрсон, 73), Джан, Брандт, Езджан, Беллінгем, Адеємі (Біно-Гіттенс, 79), Алле (Модест, 68).

«Челсі»: Кепа, Чілуелл (Маунт, 71), Тьяго Сілва, К.Кулібалі, Джеймс, Фернандес, Лофтус-Чік, Мудрик (Кукурелья, 71), Фелікс, Зієш, Хаверц.

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія)

Стадіон «Сігнал Ідуна Парк» (Дортмунд, Німеччина)

БОРУССІЯ Д - ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 01:50 0

Чаплі посідають перше місце у Східній конференції, у Західній лідирує Реал Солт-Лейк

Коментарі