Міноборони Румунії: ракета жодного разу не перетнула наш повітряний простір

Радіолокація виявила ракету приблизно за 35 км на північний схід від кордону

Міністерство оборони Румунії повідомило деталі прольоту російської ракети неподалік румунського кордону 10 лютого. У заяві, оприлюдненій міністерством, сказано:

«Система повітряного спостереження ВПС Румунії виявила 10 лютого повітряну ціль, запущену з Чорного моря з корабля рф поблизу Кримського півострова. Найімовірніше - крилату ракету, яка пройшла через повітряний простір України, Республіки Молдова і повернулася до повітряного простору України.

Ракета жодного разу не перетнула повітряний простір Румунії. Найближча точка траєкторії цілі у повітряний простір Румунії була зафіксована радіолокаційними системами приблизно за 35 кілометрів на північний схід від кордону. Ми застосували всі стандартні процедури з виявлення цілі до повного з'ясування ситуації.

О 10:38 ранку два літаки МіГ-21 LanceR ВПС Румунії, які беруть участь у патрулюванні під керівництвом НАТО і на той час виконували навчальний політ, були перенаправлені в північну частину Румунії для доповнення варіантів реагування.

Приблизно за дві хвилини ситуація прояснилася, і обидва літаки повернулися до виконання своєї початкової місії. Румунські ВПС у співпраці зі збройними силами країн Альянсу здійснюють постійний моніторинг національного повітряного простору та прилеглої території».

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 12:42 15

«Чорноморець» визнано критично важливим клубом для функціонування економіки

Коментарі