Визнали свій косяк. В УЄФА позбавили рашистів очок у таблиці коефіцієнтів

Раніше країні-агресору в рейтингу був нарахований мінімальний коефіцієнт

В УЄФА прийняли справедливе рішення позбавити росію балів у таблиці коефіцієнтів за поточний сезон.

Раніше країні-агресору в рейтингу було нараховано мінімальний коефіцієнт, незважаючи на відсторонення від міжнародних змагань.

Хоча жоден російський клуб через дискваліфікацію не бере участі в поточному сезоні єврокубків, в УЄФА влітку 2022 року чомусь вирішили дати рф компенсацію і додали стільки балів, стільки у них набрано у найгіршому за 5 років сезоні - а саме 4.333.

Зовсім незрозуміло, чому за участь 0 клубів одразу не було поставлено 0 балів. Логіка УЄФА тоді викликала великі запитання та шквал критики від експертів.

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну команди з рашки були виключені зі всіх турнірів сезону 2021/22. А потім усілякі «сраптаки» не були допущені до нового сезону Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій 2022/23.

Схоже, в УЄФА нарешті визнали свою помилку, й зараз у таблиці коефіцієнтів УЄФА стоїть прочерк. У результаті росіяни опустилися на 23 місце, і це викликало великий скандал у ЗМІ за поребриком. На болотах свинособаки та їхні футбольні посіпаки пишуть про порушення правил УЄФА.

У таблиці коефіцієнтів УЄФА Україна займає 16-ту позицію, яка дає право на участь у єврокубках через сезон лише чотирьом командам замість звичних п'яти. Більше того, за таких розкладів у Лігу чемпіонів можна буде заявити лише один клуб. Дуже важливо до літа піднятися хоча б на 15-те місце.

Що добре, у плей-оф єврокубків Україна має два клуби: «Шахтар» (Ліга Європи) та «Дніпро-1» (Ліга конференцій), і це більше, ніж у найближчих конкурентів. Реально наздогнати не тільки Чехію, у якої дружно вибули всі команди (нам потрібні одна перемога та одна нічия), але й Швейцарію з Норвегією, які мають навесні лише одного представника.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2023 (дивитися на сайті УЄФА)

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2024/25)

Микола Степанюк Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 травня 2024, 19:12 10

Судаков реалізував одинадцятиметровий на 33-й хвилині

Коментарі