СВІТОЛІНА: «Атлети з росії під нейтральним прапором на ОІ – поганий меседж»

Українська тенісистка – про можливий допуск спортсменів з рф і рб до Ігор у Парижі

Екстретя ракетка світу Еліна Світоліна розповіла про свій приїзд в Україну та враження від побаченого.

«Я була вдома в Одесі, побачилася з бабусею. Це була наша перша зустріч із початку повномасштабної війни. Вона була дуже рада бачити мене. Було дуже важко побачити Ірпінь, Бучу, я роблю все, що можливо у цьому напрямі. Це було дуже тяжко. Я робитиму все від мене залежне, щоб захищати наш фронт як тенісистка.

На жаль, у тенісі нічого не було зроблено. Вони лише грають під нейтральним прапором. Коли почалася війна, тенісні організації говорили, що вони за мир, що хочуть, щоб у всіх були рівні права. Там нас не чують. Якщо російські та білоруські атлети будуть представляти себе під нейтральним прапором на Іграх, це буде дуже поганий меседж усьому світу. Українці не в рівних умовах. Є багато спортсменів, які загинули, боронячи Україну.

Пропозиція, щоб вони виступили як збірна біженців і чи піде на це росія? Дуже смішно чути таке. На початку ми мали спроби поговорити з російськими гравцями, але з їхнього боку був якийсь страх сказати хоч слово і відсутність будь-якої підтримки.

У Франції велика підтримка України та українців, французи багато зробили для наших біженців. Ось зараз ми спілкувалися із французьким режисером Мішелем Хазанавічусом, який став послом United24. Раніше ми не були знайомі. Він дуже вражений побачити, що відбувалося в Україні. Мені дуже приємно, що французи нас підтримують», - сказала Еліна у рамках національного телемарафону.

Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 19:12 8

Національна збірна України не буде обділена бонусами