Убивця фаворитів. Гол Маліновського вибив ПСЖ із Кубку Франції

«Марсель» уперше з 2011 року здолав столичний колектив на власній арені

У кожні європейській країні є окрема категорія футбольних протистоянь поміж двома командами, які з роками отримали статус «класичних». «Інтер» та «Мілан», «Реал» та «Барселона», «Ліверпуль» та «Манчестер Юнайтед» - ці команди вже добряче нас розважали в поточному сезоні, тож дісталась черга й до Франції, де «Марсель» та «Парі Сен-Жермен» полюбляють з'ясовувати стосунки у видовищних двобоях, які нерідко завершуються масовими заворушеннями навіть поза межами спортивних арен.

А тут ще й гра цих двох команд відбувалась у рамках 1/8 фіналу Кубку Франції, у форматі з серією пенальті після основного часу на випадок нічиєї та на полі найбільш галасливої арени серед провідних чемпіонатів Старого Світу.

І, звичайно, українського вболівальника ця афіша приваблювала, у першу чергу, через можливість знову побачити півзахисника Руслана Маліновського в стартовому складі команди з Лазурового узбережжя. Ігор Тудор не позбавив нас такої можливості, тож за перебігом подій на футбольному полі доводилось ретельно спостерігати вже з перших миттєвостей.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Разом із тим, хорватський спеціаліст дав настанову своїй команді влаштувати на чужій половині пресинг уже від самого початку гри, тож «провансальці» доволі швидко почали захоплювати великі частини простору біля воріт Доннарумми. Єдине, через що мав перейматись «Марсель» за такого сценарію, це контратаки суперників через надзвичайно швидких флангових захисників Мендеша та Хакімі, і португальця зрештою проґавили вже на четвертій хвилині, проте Лопес потім виграв у нього дуель під гострим кутом до воріт.

Більш обачлива гра господарів після цього випадкового провалу була обнадійливою, та й моменти почергово почали виникати саме в «Марселя». Тут ми пригадали й про гармату Маліновського, яку він вперше розрядив узагалі з правої ноги, проте Доннарумма й із таким м'ячем ледь упорався з другої спроби. Партнери Руслана також пробували бити здалеку, адже суперники стримували їхні прориви до штрафного, але були, здебільшого, невлучні.

Проте на 29 хвилині Серхіо Рамос усе ж таки пропустив повз себе Юндера на лівому фланзі захисту, а потім наздогнав опонента вже на межі карної зони з порушенням правил. Пенальті підійшов виконувати Алексіс Санчес, і його постріл у правий нижній кут Доннарумма розгадати не зумів.

Дивним рішенням на тлі подібного успіху з боку «Марселя» була майже миттєва відмова від активної гри на чужій половині поля, що за умови проблемного захисту команди Тудора створювало чимало загроз у подальшому за ходом зустрічі. Зрештою, гості оточили чужий штрафний майданчик, і домоглись свого вже в компенсований час, коли подачу кутового з лівого флангу на ближньому куті воротарського головою завершив самотній Рамос.

Ризикував колектив Тудора повторити власну помилку вже після перерви, коли занадто повільно розпочав гру в поодиноких спробах атак на чужій половині, але своєчасна реакція «Марселя» на неприйнятні оберти суперників також мала місце. У підсумку, господарі не просто повернулись до чужої половини з власними атаками, а й зуміли оформити забитий м'яч. Звісно, не без участі Маліновського. Руслан отримав відскок від блокованого удару Санчеса в пів колі перед штрафним, після чого пробив зльоту в ліву дев'ятку. Шалений гол, який святкувало, здається, усе місто.

Після цього робота «провансальців» у цій грі полягала лише в тому, аби стримувати випади суперників. Із мінливим успіхом, але господарям поля вдавалось опікати Неймара та Мессі, і ті зрештою вже під завісу гри були змушені шукати передачами до чужого штрафного не партнерів по атаці, а хоча б Серхіо Рамоса. Він, до речі, забив ще одного разу головою, проте з явного офсайду, тож у підсумку його команда так і не впоралась із власним другим м'ячем.

Таким чином, у чвертьфіналі Кубку Франції від звітної пари команд братиме участь «Марсель» із Русланом Маліновським, тоді як «Парі Сен-Жермен» завершив для себе участь у цьогорічному розіграші турніру.

Кубок Франції. 1/8 фіналу.

«Марсель» - ПСЖ - 2:1

Санчес, 31 (пен.), Маліновський, 58 - Рамос, 45+1

Гендузі, 47, Мбемба, 48 - Мендеш, 64

«Марсель»: Лопес - Колашинац (Каборе, 63), Жиго, Мбемба - Юндер (Унахі, 85), Верету, Ронж'є, Клосс - Гендузі, Маліновський - Санчес (Вітінья Олівейра, 90).

ПСЖ: Доннарумма - Мендеш, Маркіньос, Рамос, Хакімі - Данілу (Заїр-Емрі, 64) - Верратті (Солер, 76), Ф. Руїс - Вітінья Феррейра (Екетіке, 64) - Неймар, Мессі.

Арбітр: Франсуа Летесьє (Франція).

Стадіон: «Велодром» (Марсель, Франція).

МАРСЕЛЬ - ПСЖ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 5°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 01 серпня 2024, 00:02 9

Тайсон поділився відеороликом з пробіжки

Коментарі