Стало відомо, що увійде у новий пакет військової допомоги США для України

Американці планують передати бронемашини Stryker, артилерію та боєприпаси

Новий пакет американської військової допомоги Україні, який, як очікується, буде одним із найбільших, міститиме бойові броньовані машини Stryker, а також додаткову артилерію та боєприпаси, повідомляє видання Politico.

Стверджується, що США готуються оголосити про новий пакет допомоги у п'ятницю, 20 січня, коли відбудеться засідання Контактної групи з питань оборони України на американській військовій базі Рамштайн у Німеччині.

Йдеться про кілька восьмиколісних броньованих бойових машин Stryker, а також наземні бомби малого діаметра, які мають радіус дії близько 160 кілометрів.

У пакеті навряд чи будуть присутні танки Abrams - основний бойовий танк армії США, про що повідомлялося раніше. Спростовується можливість передачі дальнобійних систем типу ATACMS. Білий дім ще не затвердив пакету допомоги, який досі допрацьовується і може змінитися протягом тижня.

Зустріч у форматі Рамштайн 20 січня обіцяє стати однією з найвагоміших, оскільки на ній йтиметься про те, як підготувати Україну до наступних непростих місяців бойових дій.

Загальна військова допомога адміністрації Байдена Україні становить близько 25 млрд доларів, з них понад 24 млрд було надано після початку повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року.

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 15 травня 2024, 17:17 6

За даними ЗМІ, політика поранили в груди та живіт, його стан важкий