Артем ГНІДЕНКО: «Канадцям ми говорили: «Це наш енергетик, наше все!»

Іменитий хокеїст пригадав часи, коли збірна України виступала в топ-дивізіоні чемпіонату світу

Колишній нападник збірної України, а нині хокеїст «Кременчука», 42-річний Артем Гніденко пригадав часи, як виступав на чотирьох чемпіонатах світу в елітному дивізіоні.

«Усі чемпіонати світу в топ-дивізіоні - то щось надзвичайне, - каже Артем в інтерв'ю прес-службі ФХУ. - Лише туди поїхати - вже досягнення. Якщо ще й здатен грати на тому рівні - взагалі вищий пілотаж. Матчі зі шведами, фінами, чехами, американцями, канадцями - пам'ять на все життя. У таких поєдинках бачиш свій справжній рівень.

Пригадую, як виходили на суху розминку перед грою з канадцями. Традиційно на стільці нашого сервісмена Толі Шкури стояв елеутерокок, напій, який при споживанні з чайком збадьорює. Канадці помітили це, здивувалися і з великими очима запитують: «Що це?!» «Це наш енергетик! Це наше все!», - відповідаємо.

Кожна гра на такому рівні - окрема історія. Згадую наш матч проти фінів на «Гартвалд-Арені». Програли 1:8. Це було щось із чимось. Голова обертом йшла від тих швидкостей. Це був травень, на вулиці спекотно, лід підтанув. Сама арена знаходиться в скелі. Мало того, що дихати важко вже просто з огляду на умови, так ще й швидкості скажені. Перший період взагалі був божевільним. Це був той рівень, до якого мені особисто було важко дотягтися».

У 14-ти матчах поточного чемпіонату України 42-річний Гніденко закинув 4 шайби і віддав 6 результативних передач.

Іван Вербицький Джерело: ФХУ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 09:50 0

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру