Останній шанс для новозеландця. Паркер повертається боєм з Мессі

На кону все або нічого

Джозеф Паркер (30-3, 21 КО) знову боксуватиме у Великій Британії. Приїзди на Острів для новозеландця складаються добре через раз, але це випадок, коли все має бути добре. Суперник Джек Мессі (20-1, 11 КО). З одного боку, британця можна вважати молодим проспектом. З іншого, він лише трохи молодший за опонента, але досяг в рази меншого.

Непоганий варіант для повернення після такого поєдинку, як той, що мав Паркер проти Джойса.

Паркер програв минулий поєдинок Джо Джойсу. Тепер знову все треба починати спочатку

Джозефа Паркера розбивали вже декілька разів, а він все ще у топі. Був Ентоні Джошуа. Поєдинок пройшов усі раунди, але австралієць не запалював точно. Після цього одразу ж стався Ділліан Вайт. Друга поразка підряд британцю у Великій Британії, хоча перед цим новозеландець мав нуль поразок.

Багато кого це розбило б, але не Паркера. Джозеф повернувся і не програвав взагалі. Хоча моментами було дуже важко. Якийсь період він боксував то вдома, то в США, але суперники не вражали: Александер Флорес, Алекс Леапаї, Шоунделл Терелл Вінтерс. Погодьтесь, так собі звучить.

Після цього був нудний бій проти Джуніора Фа та дві дикі бійки з Дереком Чісорою, які стали чи не найкращими боями 2021 року. Ну, в топі точно. Причому, у першій зустрічі перемога Паркера дуже навіть не близька, а спірна. У другому Джозеф закрив всі питання та побив Дерека до стану, мало сумісного зі здоров'ям.

І ось знову поразка. Не те щоб Джо Джойс і перемога над ним була б визначною, але важливою - так точно. Британець банально близький до титулу. Перемога над ним дала б змогу претендувати на титули. Але не склалось.

Взагалі, протистояння проти Джойса пройшло повз Паркера. Супротив був організований, удари прилітали, лягали в ціль і навіть трошечки бентежили, але не більше того. Джо просто йшов вперед і йшов. Бив і бив. У Джозефа не знайшлося, що відповісти на таку кількість здоров'я та сил.

Новозеландець отримав в рази більше, прийняв на себе купу ударів, а в одинадцятому раунді все ж не витримав і завалився. Нокаут, і знову треба починати все спочатку. Добре, хоч Джозефу все ще не так багато років. 31 рік - класний вік для суперважковаговика. Організм виходить на пік можливостей. Пізніше буде гірше, але зараз - в самий раз. Якщо, звісно, не пропускати стільки, скільки проти Джойса та Чісори у першій зустрічі. Особливо у першій.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозефу Паркеру було дуже важко в поєдинку проти Джо Джойса

Тож у новозеландця час є, але що зі здоров'ям після такого безкінечного биття об бетонну стіну імені Джо Джойса - справжня загадка. Але, що б там не було, мало що може завадити Паркеру перемогти наступного опонента. Ну, занадто різний рівень не тільки у боксі, а й у досвіді суперників.

Британцю Джеку Мессі 29 років. Він молодший за суперника на два роки, але поки що і близько не стоїть за іменами та досягненнями з Паркером. Найгучніше ім'я в рекорді - Річард Ріакпоре. Це ж і єдина поразка.

Бій проти Ріакпоре за титул чемпіона Британії у крузервейті - не те шоу, яке хочеться передивлятись. Купа клінчів, боротьба на ближній дистанції, знову метушня. У десятому раунді Мессі побував у нокдауні, але вистояв.

Взагалі, підборіддя - не найсильніше місце у Джека. Останній поєдинок проти Ваклава Пейсара закінчився вже у другому раунді, але і там британцю встигло прилетіти. В середині першого раунду Пейсар зарядив, і Мессі повело. Добити не вийшло, простояти - теж. Вже у другому Мессі зарядив по тулубу, і опонент довго крутився по рингу. Але дзвіночки щодо підборіддя є постійними. Це точно не Джойс із його сталевою щелепою.

Так що там з фаворитом?

Безумовно, фаворит - Паркер. 1.10 на нього проти 6.0 на Мессі. Навіть на нокаут новозеландця ставити не особливо вигідно - там коефіцієнт не сильно вищий за звичайну перемогу.

Причини цього бою, якщо у вас виникли щодо цього питання після коефіцієнтів, ясні для обох. Джозефу після зустрічі з Джойсом необхідне повернення. Без особливих ризиків, але щоб рекорд був нормальний і взагалі на вигляд опонент непоганий.

Для Мессі це теж шанс. Просто уявіть, якщо він створить такий апсет. Увірветься на зручну дистанцію, проб'є і, наприклад, нокаутує опонента. Це ледь не кінець кар'єри для Паркера і точно декілька більш грошових поєдинків для Джека. При цьому команда британця точно десь в голові тримає, що цей шанс може бути реальним, тому що Джозеф може виявитися збитим льотчиком.

Але це навряд.

Більш ймовірний варіант - нокаут від новозеландця. Тому що він краще, як боксер, у нього кращий та жорсткіший удар і він банально більш різносторонній за візаві. Мессі - хороша британська школа. Джеб, комбінаційна робота, бокс по різних поверхах. Він це вміє, справді. Але не проти топових опонентів. Проти топів бій стає нудним, як проти Ріакпоре.

Тільки Паркер - не Ріакпоре. Він ще сильніший, важчий. Він точний та з ударом. І не схоже було, щоб Джозеф сильно падав від ударів Джойса. Скоріше, голова не витримала кількості влучань. При цьому, Джо точно жорсткіший за Мессі, тут і говорити немає чого.

А от що буде після цієї перемоги - навіть цікавіше. Тому що одна справа знову повернутись до близького з чемпіонським рівня, а інша - що планувати на майбутнє? Кого з нині існуючих топів чи чемпіонів гарантовано поб'є Паркер? Отож. Всюди шанси у кращому випадку рівні.

Але боксер він цікавий, тому сумно у ринзі точно не буде ніколи.

Поєдинок Джозеф Паркер - Джек Мессі відбудеться у суботу, 21 січня, у Манчестері.

  • 1.10
  • 18.00
  • 6.00
Сделать ставку Зробити ставку
  • 1.14
  • 18.00
  • 6.90
Сделать ставку Зробити ставку
Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Коментарі