Ярослав РАКІЦЬКИЙ: «Мені 33 роки, але я все ще молодий. Мріяв повернутися»

Український гравець прокоментував повернення до команди

Захисник Ярослав Ракіцький оцінив своє повернення до «Шахтаря», де він виступав з 2009 по 2019 рік. Гравець отримав контракт до кінця цього сезону.

- Ярославе, раді знову бачити тебе в «Шахтарі». Як це - повернутися до рідного клубу? Як минула зустріч із командою?
- Завжди мріяв повернутися до «Шахтаря». Я люблю цей клуб, і моє серце належить лише «Шахтарю». Де б я не грав, відданий цьому клубові. Як мене зустріли хлопці? Добре. Треба ще познайомитися з усіма. Сподіваюсь, допоможу їм.

- З ким із клубу спілкувався перед поверненням до «Шахтаря»?
- Я розмовляв з Дарійо, учора говорив з тренером - ми один одного зрозуміли. Усе залежить від мене. Незважаючи на вік, 33 роки, я досі молодий і докладатиму зусиль, нав'язуватиму тренерові свою кандидатуру, щоб потрапляти до стартового складу.

- Ти як ніхто інший знаєш «Шахтар», довго виступав за команду. Що можеш сказати про нинішній молодий український «Шахтар»?
- Я дивився майже всі матчі в Лізі чемпіонів, і мені дуже сподобалася гра. Хлопці молоді не бояться, плюс є досвідчені, які допомагають - гарний баланс. І є куди зростати, це не межа. Сподіваюся, з кожним тренуванням і з кожною грою «Шахтар» набиратиме обертів, прямуватиме вперед і домагатиметься своїх цілей.

- Що скажеш про тренерську філософію Ігора Йовічевіча?
- Я ще не тренувався в загальній групі, проте всі тактики мені зрозумілі. Слухатиму тренера, вникатиму в тактику - і, гадаю, розуміння прийде до мене швидко.

- Які особисто твої цілі та амбіції в нинішньому «Шахтарі»?
- Амбіції в «Шахтаря» одні - завжди бути першим і у єврокубках домагатися гарних результатів. А моє завдання - допомогти команді. Якщо я допоможу команді досягти результату, то радітиму сам, а там уже нехай оцінюють мене інші.

- Під яким номером гратимеш?
- Під 44-м.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 03 червня 2024, 13:47 10

Еліна Світоліна не зуміла захистити очки за минулорічний чвертьфінал мейджору

Коментарі