Труа – Марсель. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Франції

Дебют Руслана Маліновського можливий, але малоймовірний

У середу, 11 січня, у Труа на стадіоні «Стад де л'Об» відбудеться матч вісімнадцятого туру чемпіонату Франції з футболу, у якому зіграють «Труа» та «Марсель». Стартовий свисток арбітра Хакіма Бен Ель-Хаджа прозвучить о 22:00 за київським часом.

Труа


Історія такого скромного французького клубу, як «Труа», відома далеко не кожному українському любителю футболу з досить простої причини - представники регіону Шампань були засновані лише 37 років тому, а історія їхніх спортивних досягнень не рясніє здобутими трофеями. Максимум, чого досягали «синьо-білі» - перемога в Лізі 2 перед черговим поверненням до «елітного» дивізіону, і останній подібний ліфт мав місце сезоном раніше. Проте нещодавно в історії цього клубу стався справді епохальний поворот. Власники англійського «Манчестер Сіті» прагнуть створити провідну мережу футбольних клубів світового масштабу, і «Труа» з 3 вересня 2020 року є частиною цього перспективного проекту.

Очевидно, що фінансові можливості сателітів при цьому сильно недотягують до рівня чемпіонів АПЛ, але це не заважає французькому колективу постійно отримувати кадрове підкріплення у вигляді молодих перспективних виконавців. Уже зараз під керівництвом австралійського фахівця Патріка Кіснорбо виступають півзахисник Анте Палаверса та нападник Марлос Морено, і ці двоє становлять лише частину від «орендованого десанту». Донедавна український форвард Микола Кухаревич також був частиною цього колективу, проте з кар'єрою у Франції в юнака поки що не складається. Клуб, якому належить його контракт, тим часом застряг у середині таблиці, що є достатнім результатом, виходячи з цілей присутності «Труа» в Лізі 1.

Марсель


Назва «Марселя» є набагато знайомою для наших любителів футболу, бо й історичні досягнення цього колективу були досить гучними, включаючи перемогу в Лізі чемпіонів УЄФА-1992/93. Та й з українськими клубами представники регіону Прованс перетиналися свого часу в єврокубкових турнірах. Перед початком поточного сезону, на тлі кількох років нестабільності, заговорили про побудову нового проекту, очолити який довірили відомому хорватському фахівцю Ігору Тудору. За фактом, навіть гучних обіцянок керівництва клубу скласти конкуренцію ПСЖ було достатньо для того, щоб принаймні іноді стежити за результатами виступів команди.

Однак останніми днями всі тільки й говорять про українського півзахисника Руслана Маліновського, який вирішив змінити сірі будні в Ломбардії на розкіш Блакитних берегів. Новачок «Марселя» вже встиг познайомитися зі своїми новими партнерами по команді і навіть узяв участь у тренувальному процесі. Утім, на поточному етапі говорити про його місце в стартовому складі на майбутню гру все-таки трохи зарано.

«Провансальцям» таким чином доведеться вирішувати свої турнірні завдання власними силами, і в цьому контексті в них досить гостро стоїть питання боротьби за другий рядок проти «Ланса». Шалений «червоно-жовтий» колектив зараз не може зупинити навіть ПСЖ, тому відрив від команди Тудора в чотири очки не виглядає дивиною. «Марсель» виграв останні чотири матчі, у тому числі - відповідальне дербі проти «Ліона» (1:0) та зустріч проти «Монако» (3:2), тому готовий і надалі переслідувати фаворитів чемпіонських перегонів.

Орієнтовні склади


«Труа»: Лі - Конте, Палмер-Браун, Салм'є, Бальде - Шавалерен, Куаме - Одобер, Лопеш, Бруус - Ріпар.

«Марсель»: Лопес - Балерді, Мбемба, Гуйє - Колашинац, Верету, Ронжье, Клос - Пайєт, Ундер - Санчес.

Не зіграють: Агум - Баї, Паєт, Руїс, Тавареш, Харіт.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутній грі новий клуб Руслана Маліновського здобуде перемогу. Нашою ставкою буде позиція - «Марсель» переможе і ТБ 2.5 з коефіцієнтом 2.50 за лінією Parimatch.

11 січня, середа

«Труа» - «Марсель»
Труа. «Стад де л'Об». 22:00
Пряма ТБ-трансляція - відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Хакім Бен Ель-Хадж (Франція)
Прогноз Sport.ua - 1:2
  • 4.90
  • 4.00
  • 1.72
Сделать ставку Зробити ставку
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 00:02 5

Олександр заперечив цю інформацію