Брехня. Спростовано вигадки рф про сотні загиблих військових у Краматорську

Міністерство нападу рф у черговий раз набрехало з три короби

Іноземні журналісти не знайшли підтверджень заяви міноборони рф про враження українських військових у Краматорську в ніч на 8 січня, яку раніше також спростували ЗСУ.

Репортери Reuters відвідали два гуртожитки коледжу, в яких, за твердженням російського Міністерства оборони, мешкали українські військовослужбовці під час нічного удару. Обидва гуртожитки були безпосередньо вражені ракетами і отримали серйозних ушкоджень. Не було також ознак того, що там мешкали військовослужбовці, а також жодних ознак тіл чи слідів крові.

Будівля, названа міністерством оборони росії гуртожитком 28, була повністю неушкодженою. Вирва від вибуху утворилася приблизно за 50 метрів від нього. Свідок розповів Reuters, що російський ракетний удар по Краматорську завдав шкоди, але не зруйнував будівлі і не було очевидних ознак жертв.

Фінський журналіст Yle Антті Куронен з місця подій також не підтверджує російську версію:

«Я перебуваю там, і мені трохи дивно, що будівля навіть не опечатана. Сьогодні вранці місцеві жителі також не бачили тут жодної карети швидкої допомоги. Я чув вибухи вчора ввечері, коли ця ціль була вражена. Велика вирва (можливо С-300) перед школою. Прямого влучення не було.

Сьогодні вранці на місце виїжджали військові, котрі повідомили, що школа порожня. Ще одна ракета впала навпроти старих гаражів. Мушу сказати, що на даному етапі я більше довіряю власним спостереженням та заявам української сторони, ніж заявам російського міністерства оборони про понад 600 загиблих українських військовослужбовців».

Італійський журналіст La Repubblica Даніеле Ренері також перевірив місця у Краматорську, по яких нібито вдарили росіяни:

«Я перевіряю перше місце, гуртожиток 28: ракета не влучила в ціль, зробила велику дірку в м'якій землі і не зачепила будівлі навколо... Перевірка другого місця, гуртожиток 47: російська ракета знову не влучила в ціль. Перед будинком велика вирва, на місці порожньо».

Раніше речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий спростував заяву російського міноборони про те, що ракетний удар по Краматорську в ніч на 8 січня нібито був помстою за удар Сил оборони по Макіївці в новорічну ніч. У рф стверджували, що в гуртожитку 28 перебували нібито понад 700 українських військових і в гуртожитку 47 ще понад 600. У результаті нібито масованого ракетного удару по цих об'єктах нібито було вбито понад 600 українських військовослужбовців.

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 27 липня 2024, 07:48 3

Іменитий боксер відзначив Леннокса Льюїса