Юрист: «У Мудрика не буде проблем з виїздом при трансфері до Арсеналу»

Спортсмени мають право залишати Україну

Спортивний юрист Ілля Скоропашкін розповів про те, що у Михайла Мудрика не виникне труднощів з виїздом з України, якщо «Шахтар» вирішить продати гравця до «Арсеналу» чи іншого клубу.

Є умови, які дозволяють спортсменам легально залишити Україну, незважаючи на війну.

- Якщо Мудрик взимку перейде до «Арсеналу» чи іншого закордонного клубу, чи є якісь легальні механізми, завдяки яким він зможе тривалий час перебувати поза Україною?

- З 27 вересня, відповідно до Постанови Кабміну №1082, перелік підстав для перетину кордону було розширено також і для спортсменів, які включені до складу спортивних клубів найвищих дивізіонів з ігрових видів спорту. При цьому, виходячи з тексту Постанови, маються на увазі не лише українські клуби, а й іноземні. Виходить, що при перетині кордону таким способом проблем не буде, але при собі потрібно мати підписаний контракт та офіційний лист міністра молоді та спорту до Держприкордонслужби про причини виїзду.

Але в такому разі Мудрику доведеться щомісяця отримувати листи-продовження його терміну перебування для участі в АПЛ, оскільки згідно з законом встановлено обмеження у 30 днів.

- Чи є взагалі у спортсменів якісь пільги щодо перетину кордону та перебування за кордоном?

- Тільки у вищезгаданих випадках: для участі в офіційних спортивних заходах та під час виступу у складі команди вищого дивізіону. У жодних інших частинах пільги не передбачено.

Іван Зінченко Джерело: FanDay
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 01:21 7

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі