ПЛОТНИЦЬКИЙ: В Перуджі працюємо над завоюванням скудетто і перемогою у ЛЧ

Капітан збірної України – про цілі свого клубу

25-річний український волейболіст Олег Плотницький, який захищає кольори італійського клубу «Перуджа», у відвертому інтерв'ю Sport.ua зізнався, чого має намір добитися з партнерами по команді найближчим часом.

- У вашій італійській колекції вже багато кубків. Але бракує скудетто. І перемоги в Лізі чемпіонів, до якої «Перуджа» була близькою в 2020-му. Та плани зламало припинення сезону через Covid-19…

- Ми працюємо над тим, щоб у нинішньому сезоні ці два титули вже були в Перуджі. Бо одна справа - збирати трофеї в швидкоплинних змаганнях у ході сезону. І зовсім інша - перемогти за підсумками довгого шляху, коли за підсумками змагального року накопичилася втома, коли окремі гравці випадають через травми. На вершину здіймається той, хто зберіг ліпший фізичний і психологічний стан. В Італії це особливо помітно, бо прохідних матчів, під час яких можна відпочити чи виграти в півсили, не буває. Якщо навіть взяти дуже сильний чемпіонат Польщі, то й там є дві-три команди, на які лідери можуть поставити другий склад і гарантовано перемогти. В Серії А ми ось нещодавно їздили на виїзд у Сієну. Грали проти останньої команди таблиці. У важкій боротьбі виграли 3:1, матч ледь не перейшов у п'ятий сет. Чемпіонат Італії вимагає постійного перебування в ігровому тонусі.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 02:38 119

У саудівському Ер-Ріяді пройшло велике шоу боксу