Суперкамбек не допоміг. Аргентина по пенальті вирвала звитягу в Нідерландів

Ліонель Мессі та Ко з неабияким боєм пройшли до півфіналу ЧС-2022

У другому чвертьфінальному протистоянні чемпіонату світу зустрілися збірні Нідерландів та Аргентини. Напередодні зустрічі багато хто згадував дуель цих суперників у фіналі мундіалю 1978 року. Тоді команда Дієго Марадони в овертаймі вирвала перемогу з рахунком 3:1 та взяла трофей. До речі, сам легендарний аргентинець у тому фіналі пішов із поля без забитого голу. Перемогою аргентинців завершилася і попередня зустріч з «помаранчевими». У півфіналі ЧС-2014 долю протистояння вирішувала серія пенальті, в якій успіх посміхнувся біло-блакитним.

І ось команди написали нову сторінку історії. Потрібно визнати, початок зустрічі, та й увесь перший тайм, не віщувало якогось захоплюючого видовища. Суперники діяли в повільному темпі, явно дотримуючись обережності. Контролюючи м'яч, футболісти рідко загрожували воротам, більше приділяючи увагу позиційній боротьбі. Краще м'яч тримався в аргентинців, але вони не поспішали загострювати ситуацію.

За такою млявою грою «біло-блакитні» несподівано повели у рахунку. Втім, чому несподівано? Коли на полі є Ліонель Мессі, можна очікувати чого завгодно. Цього разу Лео видав розкішну передачу на хід Моліні, який точно пробив повз голкіпера. Нідерландці одразу спробували активізуватися, але це у них не надто вийшло. З кількома перспективними стандартами суперників аргентинці впоралися.

На другий тайм тренерський штаб нідерландців випустив Бергейса та Копмайнерса, намагаючись вплинути на конструктивну гру своєї команди. Але зі створенням гостроти біля воріт суперників у «помаранчевих», як і раніше, виникали проблеми, а контратаки аргентинців виглядали досить перспективно. У середині другої зустрічі Мессі зі штрафного пробив трохи вище за поперечину.

Активність «біло-блакитних» змусила помилитися Думфріса, який у кутку штрафного майданчика збив Акунью. Арбітр вказав на 11-тиметрову позначку, а Мессі холоднокровним ударом виконав вирок.

Після цього аргентинці почали грати на утримання переможного рахунку, що зіграло з ними злий жарт. А ще на подальший перебіг подій вплинула рятівна заміна тренерського штабу Луї Ван Гала. Незабаром після свого виходу на поле Вегхорст ударом головою відіграв один гол. Відразу рахунок міг зрівняти Бергейс, але цього разу пощастило аргентинцям.

нідерландці помчали виривати нічийний результат в основний час, і атмосфера розжарилася до краю. Це спричинило з'ясування стосунків між футболістами після грубої гри Паредеса. Арбітр компенсував цілих 10 хвилин і на останній із них «помаранчеві» заробили штрафний навпроти воріт. Хитрий розіграш завершився влучним ударом Вегхорста з центру штрафного майданчика.

Таким чином, нідерландці зробили, здавалося, неможливе. У першому додатковому таймі знову спостерігався млявий розвиток подій, а от у другому гострих моментів було достатньо. Команди намагалися вирвати перемогу та не доводити вирішення питання про переможця у серії пенальті. На гру аргентинців вплинув вихід на поле Ді Марії, який почав підносити снаряди своїм партнерам. Але рахунок не змінився.

А в серії пенальті, як і на ЧС-2014, сильнішою виявилася збірна Аргентини. Саме «біло-блакитні» зіграють у півфіналі із Хорватією, яка сенсаційно залишила за бортом мундіалю бразильців.

Чемпіонат світу. 1/2 фіналу.

Нідерланди - Аргентина - 2:2, пен. 3-4

Вегхорст (83, 90+11) - Моліна (35), Мессі (73, пенальті)

Тімбер (43), Вегхорст (45+2), Депай (76), Бергейс (88), Ван Дейк (90+4), Монтьєль (109) - Акунья (43), Ромеро (45), Е.Мартінес (76), Паредес (89), Мессі (90+10), Отаменді (90+12), Песселья (112)

Нідерланди: Нопперт, Тімбер, ван Дейк, Аке, Думфріс, Блінд (Л.де Йонг, 64), де Рон (Копмайнерс, 46), Ф.де Йонг, Гакпо (Ланг, 113), Депай (Вегхорст, 78), Бергвейн (Бергейс, 46)

Запас: Бейло, Пасвер, де Лігт, де Врей, Фрімпонг, Маласіа, Тейлор, Сімонс, Классен, Ланг, Янссен

Аргентина: Е.Мартінес, Моліна (Монтьєль, 106), Ромеро (Песселья, 78), Отаменді, Лісандро Мартінес (Ді Марія, 112), Акунья (Тальяфіко, 78), Де Пауль (Паредес, 67), Фернандес, Мак Аллістер, Х.Альварес (Лаутаро Мартінес, 82), Мессі

Запас: Рульї, Армані, Фойт, Г.Родрігес, Альмада, Паласіос, Ді Марія, Гомес, Дібала, Корреа

Арбітр: Антоніо Лаос (Іспанія)

Стадіон «Лусаїл Айконік» (Лусаїл, Катар)

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 30 квітня 2024, 22:45 0

Медісон Кіз виграла у Онс Жабер у чвертьфіналі тисячника у столиці Іспанії

Коментарі