ГУТЦАЙТ: «Представника рф запросили на саміт МОК. Це неприпустимо!»

Глава НОК України висловив своє обурення президенту МОК за це рішення

Голова НОК України, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розкритикував МОК за запрошення представника рф на саміт цієї організації:

«росіянам не можна дозволити використовувати спорт для узаконення воєнних дій в Україні! Днями президента Олімпійського комітету росії Позднякова запросили на щорічний саміт МОК у Лозанні. На мою думку, це неприпустимо!

Якщо хтось вважає, що спорт поза політикою і російські спортсмени не повинні страждати через рішення керівництва своєї держави, то хочу нагадати, що у вересні цього року Поздняков заявив, що російські спортсмени матимуть за честь брати участь у війні в Україні, якщо їх призвуть після наказу про часткову мобілізацію військ.

Хіба це не є підтримка агресорських дій проти мирного населення нашої Держави? Публічні вислови такого змісту - це зневага і виклик не лише Україні, а всьому цивілізованому світу, який засуджує війну в Україні.

Тому щодо запрошення цієї особи на саміт Міжнародного олімпійського комітету до Швейцарії я висловив своє обурення президенту Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху, президенту Європейських олімпійських комітетів Спіросу Капралосу, президентці Олімпійського та паралімпійського комітету США Сюзан Лайонс.

Вкотре висловлюю свою позицію: в умовах геноциду народу України, який здійснюється російськими військами при підтримці уряду білорусі, російські та білоруські спортсмени на період воєнних дій в нашій державі мають бути відсторонені від участі у міжнародних змагань у будь-якому статусі.

Запрошення представника держави, що порушила олімпійське перемир'я і нехтує базовими принципами Олімпійської хартії, вважаю неприпустимим!»

Днями президента Олімпійського комітету росії (ОКР) Станіслава Позднякова запросили на Олімпійський саміт у Лозанні, Швейцарія.

Микола Степанюк Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 червня 2024, 22:29 0

30 червня англійці здолали Словаччину та вийшли на Швейцарію у чвертьфіналі ЧЄ

Футбол | 30 червня 2024, 14:57 32