Історія циклічна. Ювентус може бути виключений із Серії А

Туринський клуб може опинитися у Серії В через фінансові махінації

Туринський футбольний клуб «Ювентус» може бути виключений із Серії А та потрапити до Серії В через фінансові махінації. Про це повідомив спортивний юрист Маттіа Грассані:

«Це найсерйозніше розслідування, яке зазнавав «Ювентус» коли-небудь. Можливо, навіть серйозніше, ніж «кальчополі» у 2006 році. Незаконні дії охоплюють галузі правил фондового ринку, а також корпоративних та спортивних правил.

Це безпрецедентно. «Ювентус» ризикує не лише штрафом та покаранням. За законом можливе виключення команди із Серії А. І втрата титулу чемпіона Італії. Це абсолютно реально за нинішніх обставин».

Зазначимо, що наприкінці листопада вся рада директорів «Ювентуса» на чолі з президентом клубу Андреа Аньєллі та його заступником Павелом Недведом подала у відставку.

До речі, подібна ситуація вже траплялася в історії клубу. У 2006 році був великий корупційний скандал в італійському футболі, де «Ювентус» та інші італійські клуби були помічені у покупці ігор. За підсумком покаранням для «Ювентуса» став виліт у серію B.

Данііл Агарков Джерело: La Republica
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 17:29 27

Одесити уникли поразки на 83-й хвилині

Коментарі