Бенефіс Рамуша та вихід на заміну Роналду. Португалія знищила Швейцарію

Збірна Португалії впевнено вийшла до чвертьфіналу

В останньому протистоянні 1/8 фіналу чемпіонату світу зустрілися збірні Португалії та Швейцарії. Головним сюрпризом перед матчем стала відсутність у стартовому складі «обраних» Кріштіану Роналду. Замість зіркового партнера на поле вийшов Гонсалу Рамуш, який дебютував у старті своєї національної команди. Зазначимо, що цього року португальці вже провели з «наті» дві дуелі у рамках Ліги націй. На своєму полі «обрані» розгромили суперників з рахунком 4:0, а потім швейцарці взяли реванш - 1:0.

Команди розпочали зустріч у середньому темпі та намагалися дорожити м'ячем. Позиційну гру футболісти періодично намагалися загострити сплесками активності, і краще це виходило у португальців. Зі створенням небезпечних моментів у підопічних Фернанду Сантуша особливо не складалося, але ж перший з них вони реалізували. Після введення ауту на лівому фланзі Фелікс зробив передачу в кут штрафного майданчика, де знаходився Рамуш. Молодий форвард першим торканням прийняв м'яч, а другим невідпорним ударом увігнав футбольний снаряд у ближню «дев'ятку».

Getty Images/Global Images Ukraine

Забивши гол, «обрані» відчули впевненість та провели ще кілька гострих атак. Воротам загрожували Отавіо і той самий Рамуш, але їхні удари не стали проблемними для Зоммера. У номінальних гостей з наступальними діями не складалося: їхні атаки руйнувалися ще на підступах до штрафного Португалії. І все ж «наті» зуміли створити гостроту після стандартного положення. Шакірі зі штрафного метрів із 30-ти пробив поруч зі штангою. Втім, Діогу Кошта контролював ситуацію і навіть у падінні зачепив м'яч.

Португальці ж без особливих надзусиль подвоїли свою перевагу. Бруну Фернандеш з кутового навісив на лінію воротарського, а Пепе, який туди прибіг, головою завдав влучного удару. При цьому 39-річний захисник став найвіковішим автором голу у матчах плей-оф на чемпіонатах світу. А перед перервою Рамуш ледь не довів рахунок до розгрому, але форвард не зумів реалізувати вихід віч-на-віч із Зоммером.

Португальці не мали наміру зменшувати обертів, що продемонстрували на початку другої половини зустрічі. І оборона збірної Швейцарії знову не впоралася з агресією суперників. Спочатку простріл Дало замкнув Рамуш, а за кілька хвилин швидку атаку завершив Геррейру. А Рамуш ще й записав на свій рахунок гольову передачу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Питання про переможця матчу було зняте задовго до його закінчення, і на впевненість у підсумковому успіху Португалії результативний удар Аканджи абсолютно не вплинув. Португальці, як і раніше, виглядали гостро в атаці, і у середині другого тайму знову нагадала про себе зв'язка Фелікс - Рамуш: молодий форвард збірної Португалії оформив хет-трик.

На останні 15 хвилин поєдинку тренерський штаб «обраних» випустив Роналду. Багаторічний лідер португальців намагався розписатися у воротах «наті», але зробив це лише з офсайду. Натомість Леау, який також вийшов на заміну, поставив ефектну крапку в матчі, з лівого напівфлангу по дузі відправивши м'яч у дальній кут.

Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна Португалія із впевненою грою стала останнім учасником 1/4 фіналу. Суперником «обраних» на цій стадії стане команда Марокко.

Чемпіонат світу. 1/8 фіналу.

Португалія - Швейцарія - 6:1

Рамуш (17, 51, 67), Пепе (33), Геррейру (55), Леау (90+2) - Аканджи (58)

Шер (43), Джемерт (59)

Португалія: Д.Кошта, Дало, Пепе, Р.Діаш, Геррейру, Отавіо (Вітінья, 74), В.Карвалью, Б.Сілва (Невеш, 81), Б.Фернандеш (Леау, 87), Рамуш (Орта, 74), Фелікс (Роналду, 74)

Швейцарія: Зоммер, Шер (Джемерт, 46), Аканджи, Р.Родрігес, Е.Фернандеш, Фройлер (Закарія, 54), Джака, Соу (Сеферович, 54), Шакірі, Варгас (Окафор, 66), Емболо (Ясарі, 89)

Арбітр: Сесар Артуро Рамос (Мексика)

Стадіон «Лусаїл Айконік» (Лусаїл, Катар)

ПОРТУГАЛІЯ - ШВЕЙЦАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:24 1

Львівський клуб зможе купувати гравців навіть за 1 мільйон доларів

Коментарі