Переможний стандарт. Кривбас в Одесі обіграв Чорноморець

Команда Юрія Вернидуба закрила 2022 рік виграшем на виїзді

Гравці одеського «Чорноморця» розпочали матч по-господарськи. Це свідчило про те, що плани на гру у них найрішучіші і вони мають намір втілити їх у життя, незважаючи ні на що. Вони відразу досягли територіального домінування за рахунок більшого володіння м'ячем. Гості з Кривого Рогу були змушені відкотитися назад і зайняти вичікувальну позицію на підступах до свого штрафного майданчика.

Господарі атакували потужно, йшли вперед великими силами, але продавити захисні побудови «Кривбасу» ніяк не могли. Час минав, і наприкінці чверті години першого тайму стало зрозуміло, що й у гравців команди Юрія Вернидуба плани на зустріч винятково переможні. При кожній нагоді вони стрімко розгорталися у контрнаступ, і кожна така вилазка «Кривбасу» несла у собі чималу загрозу.

Не дивно, що саме криворіжці першими у матчі створили реальний гольовий момент - Понєдєльнік на 23-й хвилині пробив у стійку. Одесити відразу відповіли можливістю у Войтіховського. А наприкінці півгодини гри Непогодов по-справжньому врятував свою команду, коли той самий Понєдєльнік підступно пробив із району 11-метрової позначки при розіграші кутового.

Зізнатись, перша половина матчу закономірно йшла до нічийного фіналу, але гравці «Кривбасу» вже на компенсованих секундах змогли забити гол - у нагороду за своє бажання та запопадливість. Вони отримали право на корнер і досягли успіху. Точку в розіграші поставив Стецьков, якого захист «Чорноморця» загубив після підрізки у виконанні Татаркова. 0:1.

Програючи, господарі поля по перерві відразу взялися за виправлення ситуації. Як і на початку матчу, вони встановили контроль над м'ячем і намагалися діяти виключно із позамежною націленістю на ворота «Кривбасу». У прагненні команді Романа Григорчука не можна було пред'явити претензії, але втілення в життя бажаного у них кульгало, як покалічений собака. Внаслідок цього гості знову вміло нівелювали співвідношення сил на полі своїми контрзагрозами.

І чим менше ігрового часу в матчі залишалося, тим важче було зрозуміти, за рахунок чого саме гравці «Чорноморця» збираються повернутися у гру. Намагалися у них ніби всі, але ніхто з футболістів не виявляв лідерських якостей і не вів за собою партнерів. Так тривало до 83-ї хвилини, коли одесити, по суті, достроково капітулювали - вони залишилися вдесятьох після вилучення з поля Джеймса. Легіонер зіграв не грубо, але точно поза правилами проти Волошина, який міг втекти віч-на-віч із Непогодовим.

Без того хлопця господарі поля у хвилини поєдинку, що залишилися, могли пропустити і вдруге, і втретє в матчі. Але гостям при завершенні явно не щастило. Втім, це не ставить під сумнів закономірність підсумкової перемоги «Кривбасу» - 1:0.

Команда Юрія Вернидуба завершила календарний рік на мажорній ноті. У таблиці УПЛ вона наразі восьма із 18 очками. У «Чорноморця» 15 місце та 10 пунктів. 7 грудня на одеситів чекає відкладена гра з «Рухом».

Українська Прем'єр-ліга. Матч 7-го туру

«Чорноморець» - «Кривбас» - 0:1

Стецьков, 45+1

Волошин, 75

Джеймс, 83 (Чорноморець)

«Чорноморець»: Непогодов, Єрмаков, Джеймс, Путря, Білий (Гладкий, 78), Петько (Бобко, 78), Політило, Брагару, Юсов (Кузик, 67), Наумець (Бадібанга, 46), Войтіховський (Кубемба, 46).

Запасні: Варакута, Суханов, Шторгін, Плакса, Черткоєв, Даскалиця.

«Кривбас»: Сарнавський, Якімець, Стецьков, Вернидуб, Понєдєльнік, Капіч, Хомченовський, Татарков (Рябов, 77), Волошин (Устименко, 87), Микитишин (Задерака, 46), Дебелко.

Запасні: Кліщук, Опанасенко, Ловріч, Семотюк, Кораблін, Хобленко.

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса)

ЧОРНОМОРЕЦЬ - КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися