Фіаско зі смаком успіху. Польща програла Аргентині, але грає далі у Катарі

Ліонель Мессі та Ко впевнено обіграли Роберта Левандовськи з товаришами

До матчу збірна Польщі лідирувала у таблиці квартету С, маючи 4 очки. Аргентина йшла другою із 3 пунктами. За ними розташовувалися збірна Саудівської Аравії, маючи 3 бали, а також команда Мексики з одним очком. Щоб гарантувати собі путівку до плей-оф, і полякам, і аргентинцям треба було не програти. Це було, скажімо так, завдання-мінімум.

Вже перші хвилини матчу показали, що польська збірна з виконанням цієї умови може мати проблеми. І, м'яко кажучи, проблеми чималі. Гравці збірної Польщі не змогли діяти командою, щоб стримувати сили аргентинців і відповідати їм своїми випадами. Роберт Левандовськи відразу ж був посаджений партнерами на голодний пайок. Так на ньому він і просидів до самого фінального свистка. Розрізненою була Польща й на інших ланках.

А ось Ліонель Мессі та його банда відразу включилися у справжню облогу володінь Войцеха Щенсни, і нудьгувати польському голкіперу не давали протягом усього поєдинку. Заради збереження своїх володінь воротар часом творив справжні дива. Як скажімо, на 39-й хвилині, коли парирував 11-метровий у виконанні Мессі. Були й інші моменти, коли м'ячу, здавалося б, вже подітися було нікуди, як тільки залітати у ворота, але Щенсни тягнув.

Але так тривало лише у першій половині зустрічі. Щойно розпочався другий тайм, як Аргентина повела у рахунку. Науель Моліна праворуч видав гарний пас у район 11-метрової позначки на Алексіса Макаллістера і той відразу пробив влучно у дальній кут. 0:1.

На 61-й хвилині Макаллістер міг оформити дубль, але Щенсни, як і раніше, був надійний. Для збірної Польщі це був дуже-дуже тривожний дзвіночок, адже у паралельному матчі Мексика на той момент обігравала Саудівську Аравію з рахунком 2:0 та впритул підібралася до Польщі. Все розташувалося на тоненького. І це тоненьке обірвалося на 67-й хвилині - Хуліан Альварес розвинув перевагу Аргентини. 0:2!

Після цього у турнірній таблиці групи С встановився чи не повний паритет між збірними Польщі та Мексики у боротьбі за другу позицію. Команди мали по 4 очки за нічиєї 0:0 в особистій зустрічі та загальній різниці голів 2-2. Довелося звертати увагу на попередження. Їх у мексиканців тоді було на три більше, ніж у поляків.

На 78-й хвилині у Польщі отримав попередження Крихов'як. Проте не його жовта картка, а гра польських футболістів могла поставити перед ними шлагбаум на шляху до плей-оф. Вони в обороні дивом не розвалювалися - Мессі й Ко просто розривали захист Польщі. Втім, фінальний свисток сповістив про перемогу Аргентини з нормальним для поляків рахунком. 2:0. А вже після цього стало відомо, що Саудівська Аравія у грі з Мексикою поступилася з голом престижу - 1:2. Таким чином, збірна Польщі за кращою різницею голів виявилася вищою за мексиканців у таблиці квартету С і тепер може переключитися на нокаут-стадію ЧС-2022.

ЧС-2022. Група С. 3-й тур

Польща - Аргентина - 0:2

Макалістер, 46, Х.Альварес, 67

На 39-й хвилині Мессі не реалізував пенальті (воротар)

Крихов'як, 78 - Акуна, 49

Польща: Щенсни - Кеш, Глік, Ківіор, Берешинськи (Енджейчик, 72), Крихов'як (Пьонтек, 83), Білик (Шиманські, 62), Франковськи (Камінськи, 46), Зелінськи, Свідерськи (Скурась, 46), Левандовськи.

Аргентина: Еміліано Мартінес - Акуна (Тальяфіко, 59), Ромеро, Отаменді, Моліна, Макаллістер (Альмада, 83), Фернандес (Песселья, 79), Де Пауль, Ді Марія (Паредес, 59), Х.Альварес (Л.Мартинес, 79), Мессі.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Коментарі