Декласували. Динамо обіграло Металіст у Києві

Кияни виграли у гостей із рахунком 3:0

У середу, 30 листопада, в Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського відбувся перенесений матч 8-го туру УПЛ, в якому «Динамо» приймало «Металіст».

Господарі поля відверто провалили старт сезону в чемпіонаті, тож їм потрібно було надолужувати згаяне. Харків'яни навпаки, видали неочікувано чудовий старт і навіть тривалий час знаходились в лідируючій групі, а от ближче до зимового антракту команду залихоманило.

У порівнянні з попереднім поєдинком проти Металіста 1925 (0:0), головний тренер «біло-синіх» Мірча Луческу провів три заміни. У ворота замість Нещерета повернувся Бущан, правий фланг захисту прикривав Кендзьора, а у півзахисті вийшов Шепелєв.

Візаві румуна Василь Кобін, який зараз керує діями команди, провів чотири зміни в порівнянні з матчем 15-го туру проти «Чорноморця»: Порох, Книш, Багачанський і Рязанцев замінили відповідно Шопіна, Демченка, Підлепенця і Панасенка.

Кияни очікувано заволоділи ініціативою і гостріше діяли в атаці. Перевага господарів втілилася у забитий гол на 20-й хвилині матчу. Арбітр призначив штрафний удар за фол Танковського проти Сидорчука, а Віталій Буяльський бездоганно виконав стандарт. До речі, цей гол став 10-м для динамівця.

Не встигли гості оговтатися від пропущеного мяча, як «біло-сині» подвоїли перевагу. Форвард «Динамо» Владислав Ванат реалізував свій момент під час розіграшу кутового.

На перерву суперники пішли за рахунку 2:0 на користь підопічних Луческу.

У другому таймі харківяни намагалися хоча б провести гол престижу. Проте всі спроби «Металіста» захист киян «гасив» ще на підступах до штрафного майданчика. Кияни переважали своїх суперників і на 77-й хвилині зустрічі Віктор Циганков довів рахунок до розгромного.

Фінальний свисток Олександра Шандора зафіксував перемогу команди Луческу з рахунком 3:0.

Кияни йдуть на зимову перерву на «бронзовому» місці, відстаючи від «Дніпра-1» на 5 очок. «Металіст» завершує осінню частину чемпіонату на 10-й сходинці. Від зони перехідних матчів харків'ян віддаляють лише три пункти.

Чемпіонат України з футболу. 8-й тур

«Динамо» - «Металіст» - 3:0

Буяльський, 20, Ванат, 29, Циганков, 76

Сидорчук, 42 - Танковський, 19, Демченко, 80

«Динамо»: Бущан - Вівчаренко, Попов (Сирота, 46), Забарний, Кендзьора, Сидорчук, Шепелєв, Лонвейк (Андрієвський, 72), Циганков, Буяльський, Ванат (Кулач, 66).

«Металіст»: Костик - Клименчук, Мизюк, Порох (Ралюченко, 46), Книш (Романюк, 46), Каплієнко, Багачанський, Танковський, Рязанцев (Демченко, 62), Картушов (Чідомере, 81), Прядун (Коркішко, 81).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ.

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 12:44 0

Левова частина грошей на український футбол – від УЄФА

Коментарі