Добре знайомі граблі. Динамо не змогло подолати захист Металіста 1925

Команда Мірчі Луческу не вразила ворота суперників навіть із пенальті

Протистояння в рамках чемпіонату світу-2022, що цими днями відбувається на полях Катару, здається, повністю захопили інформаційне поле навколо футбольної тематики. Проте українські вболівальники за таких умов узагалі опинились у цілком виграшному становищі, бо в них ще є можливість продовжувати спостерігати за баталіями національної першості, розіграш якої не було необхідності зупиняти через непотрапляння нашої збірної на міжнародний форум. Звісно, якщо якась держава-бензоколонка раптово не вирішить, що можна позбавити сусідню країну електроенергії десь на кілька діб, а то й ще більше.

Якщо хтось устиг забути, то на календарі української Прем'єр-ліги зараз майорить п'ятнадцятий тур, хоча лише полтавській «Ворсклі» та рівненському «Вересу» вдалось учасно провести всі свої заплановані протистояння. Київське «Динамо», наприклад, такої можливості було позбавлене через різні обставини, тому його домашня зустріч проти харківського «Металіста 1925» була лише чотирнадцятою за ліком. Утім, не дивлячись на проблеми на старті сезону, команда Мірчі Луческу відчайдушно намагалась продертись до трійки сильніших команд країни перед відходом на зимову павзу.

Розвиток подій у звітному протистоянні проглядався заздалегідь: «Динамо» з перших хвилин забрало собі м'яч, а суперники навіть не намагались робити вигляд, що й самі не передбачили подібний сценарій. «Металіст 1925» захищався дуже глибоко, тому розкривати його оборону киянам доводилось шар за шаром за допомоги надзвичайно швидких розіграшів м'яча на короткій відстані.

Особливо ефектно та до певної міри ефективно виглядав трикутник Циганков - Ванат - Буяльський, який у постійному складі баражував по всій ширині чужої половини поля та намагався забезпечити для Владислава чи Віталія простір для завершального удару. У той самий час власне Циганков здебільшого губився під персональною опікою опонентів, хоча інколи здавалось, що кожний виконавець «біло-синіх» був закріплений за відповідним захисником харків'ян.

Важко сказати, чи працював подібний підхід від пари Едмар - Голодюк. Скоріше, «Динамо» просто не мало достатньо вдачі для того, аби вразити чужі ворота. Що ще потрібно було зробити, якщо навіть маестро пробиття пенальті Циганков на 44 хвилині пострілом у правий кут із позначки переграти Мозіля не зміг, хоча Сидорчук для нього зробив усе необхідне за мить до цього, отримавши по ногах від Курила в центрі штрафного?

І якщо в першому таймі «Металіст 1925» хоча б зрідка з'являвся на чужій половині, то після перерви навіть натяку на це не було. Щоправда Луческу навіщось вирішив замінити активного Ваната на Бєсєдіна, який учергове зіграв у «свій», нікому серед вболівальників незрозумілий, футбол. Хоча з настільки активним Буяльським на вістрі атаки «Динамо» могло мати будь-якого гравця. Проте залишалось питання вдачі, а її в киян цього вечору просто не було.

А інакше як можна було пояснити промах Шепелєва з метру до порожніх воріт, коли на 68 хвилині Мозіль ледь потягнув під поперечиною перекидання від Буяльського з правого флангу? Чим далі заходив ігровий час, тим більше перебувало на чужій половині «Динамо», але в той самий час ризикувало догратись під завершення основного часу. Одну з подачі зі стандартів Нещерет відзначив помилкою на виході, але Мартинюк та Русин не покарали його за це. Як бачимо, якийсь відсоток удачі за господарями все ж таки залишився.

Наступний матч цього року київське «Динамо» проведе проти харківського «Металіста» 30 листопада в рамках восьмого туру, харківський «Металіст 1925» тепер аж навесні зіграє проти донецького «Шахтаря».

Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур.

«Динамо» Київ - «Металіст 1925» - 0:0

На 43-й хвилині Віктор Циганков («Динамо» Київ) не забив пенальті (воротар).

Караваєв, 54, Бєсєдін, 90+1, Буяльський, 90+2 - Ткачук, 24, Курило, 32, Капінус, 71

«Динамо» Київ: Нещерет - Вівчаренко (Дубінчак, 62), Попов, Забарний, Караваєв (Перріс, 83) - Сидорчук - Кабаєв (Гармаш, 46), Лонвейк (Шепелєв, 61), Буяльський, Циганков - Ванат (Бєсєдін, 46).

«Металіст 1925»: Мозіль - Капінус, Курило, Ткачук, Жичиков - Вачіберадзе (Мартинюк, 57) - Ременюк, Кравченко (Шершень, 84), Габелок, Русин - Борячук (Чирук, 76).

Запасні: Сидоренко, І. Потімков, Коваленко, Ю. Потімков, Бичек, Дмитренко, Вендел, Дудік, Зубков.

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 20 (11) - 5 (2)
Кутові: 13 - 1
Офсайди: 5 - 1.

ДИНАМО КИЇВ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі