ВЕРНЯЄВ: «Він перелітає поперечину, і в цей час вимикається світло»

Український гімнаст розповів, як впливає відключення електроенергії

Український гімнаст Олег Верняєв, переможець Олімпіади 2016, розповів, як впливає відключення електроенергії на спортсменів:

«Коли вимикають світло, то зникає зв'язок. Я живу на Олімпійській базі, я не живу вдома. Коли я дзвоню батькам, і немає зв'язку, ще можу зателефонувати дядькові перевірити. Якщо в нього теж немає, то я розумію, що світла нема. На базі теж вимикається світло, і зв'язок теж іноді зникає.

Коли вперше у нас вимкнули світло, це був жах. Ми були на тренуванні, час близько 18:00. Ми тренуємось, юнак працює на перекладині. Він робить елемент - сонечко на перекладині. Він відпускає руки, перелітає поперечину, і в цей час вимикається світло. На автоматі можна взятися та завершити елемент. Але якщо ти не візьмешся за поперечину - летітимеш вниз.

Оскільки немає світла, координація не працює зовсім. І це найжахливіше. Ти не розумієш, де перебуваєш. І це дуже небезпечно. Ми одразу ввімкнули ліхтарики на телефонах і почали кричати: як ти, як ти? Він каже: все нормально. Але це дуже небезпечно, коли не контролюєш ситуацію. Зараз ми купили ліхтарі та акумулятори, щоб нормально проводити тренування».

Микола Степанюк Джерело: YouTube
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 22:46 10

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram