Убивчий Рішарлісон. Бразилія видовищно дотиснула Сербію

Колектив Тіте мав повну перевагу над суперниками, але зі забитими м'ячами забарився

Переважна більшість наперед визначених фаворитів чемпіонату світу-2022 в Катарі в першому турі мали суттєві проблеми зі здобуттям необхідних результатів. Суперники фактично не давали розкрити їм власний потенціал, і в цьому контексті від національної команди Сербії варто було очікувати на схожу поведінку під час протистояння проти Бразилії, яку після жеребкування ледь не одразу записали до переможців квартету G.

Однак робити це було можливо виключно за умови відсутності знань щодо кадрової обойми команди Драга Стойковича. Зокрема, у стартовому складі «білих орлів» було чимало представників топ-чемпіонатів Європи, які точно мали досвід протистояння проти представників країни п'ятиразових чемпіонів світу, котрих також можна було вже вважати черговими «європейськими селесао». Це робило цю гру до певної міри особливою за сприйняттям уболівальників, а також фактично гарантувало нам додаткові дві години запеклого двобою.

Getty Images/Global Images Ukraine

Сербії не залишалось іншого вибору, окрім як проводити цей матч від глибокого захисту, бо суперники розпочали гру в доволі динамічному стилі, але мали певні проблеми з діями в завершальній стадії атак. Майже повністю акцент у нападі «селесао» зміщувався на користь Неймара, тоді як Вінісіус Жуніор перебував у затінку партнера по команді, і лише в другому таймі чи не вперше за всю гру почав стабільно отримувати м'яч.

Незважаючи на це, саме на рахунку представника мадридського «Реала» опинився один із найбільш небезпечних епізодів біля воріт сербів у першому тайму, коли незбагненним чином Міленкович пропустив повз себе передачу до правого флангу власного штрафного на суперника, але потім ледь устиг перевести удар від того до сітки воріт із зовнішнього боку біля ближньої стійки. Проте навіть кількістю спроб переважити опонентів бразильці виявились нездатними в першому таймі, що знову ж таки підкреслило існування «проблеми фаворитів» на цьому чемпіонаті.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другу половину гри команда Стойковича ввійшла не з тієї ноги, бо вже на її початку мала пропускати через помилку перед власним штрафним, після якої Рафінья не зумів переграти голкіпера в ближньому бою. А потім воно все понеслось якось самостійно. То Алекс Сандро з дальньої відстані поцілить у ліву стійку, то бразильці почнуть бити по воротах за першої ліпшої нагоди, нехай і, переважно, невлучно.

Усе це завершилось черговим випадом Вінісіуса на лівому фланзі чужого штрафного у вигляді удару під голкіпера, який Ваня Мілінкович-Савич необачно перевів до центру на Рішарлісона, якому вже ніхто не міг завадити перед порожніми воротами. А оскільки команда Тіте забила, то, щоб не гаяти багато сил, зовсім незабаром зробила це вдруге за гру.

Getty Images/Global Images Ukraine

Знову Вінісіус був одним із співучасників моменту, проте цього разу вже його повноцінну передачу до центру штрафного Рішарлісон перетворив на гол із пляжного футболу, із другого дотику пробивши в падінні через себе в ближній кут. Дуже ефектний епізод за виконанням, після чого бразильці влаштували справжню самбу біля чужих воріт і навіть одного разу поцілили в поперечину зусиллями Каземіро. Однак багато сил витрачати п'ятиразові чемпіони світу не виказали бажання, а двох м'ячів і без того вистачило, аби очолити групу вже після першого туру.

У наступному турі Бразилія гратиме проти Швейцарії, а Сербія зустрінеться з Камеруном.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група G. 1-й тур.

Бразилія - Сербія - 2:0

Рішарлісон, 62, 74

Павлович, 6, Гудель, 48

Бразилія: Аліссон - Сандро, Маркіньйос, Тьяго Сілва, Данілу - Неймар (Антоні, 80), Каземіро, Пакета (Фред, 76) - Вінісіус (Родріго, 76), Рішарлісон (Жезус, 79), Рафінья (Мартінеллі, 87).

Сербія: В. Мілінкович-Савич - Павлович, Велькович, Міленкович - Младенович (Влахович, 66), Гудель (Ілич, 56), Лукич (Лазович, 65), Живкович (Радоньїч, 57) - С. Мілінкович-Савич, Мітрович (Максимович, 83), Тадич.

Арбітр: Аліреза Фагані (Кашмер, Іран).

Стадіон: «Лусаїл Айконік» (Лусаїл, Катар).

Удари (у площину): 24 (10) - 4 (0)
Кутові: 6 - 4
Офсайди: 1 - 0.

БРАЗИЛІЯ - СЕРБІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 00:16 4

Лідирує у рейтингу Вінісіус Жуніор

Коментарі