Невіо СКАЛА: «Ми перемагали дуже сильне Динамо полковника Лобановського»

Італійський фахівець у 2002 році вперше привів «Шахтар» до титулу чемпіона України

Колишній італійський тренер Невіо Скала у спілкуванні з журналістами поділився враженнями від роботи за кордоном, серед клубів звідки був і український «Шахтар».

- «Боруссія» Дортмунд, «Бешикташ», «Шахтар» Донецьк та «спартак» москва. Чотири досвіди за кордоном: що вони вам дали з точки зору футболу та культури?
- Я тренував в Україні - де, на жаль, зараз відбувається те, що ми бачимо, - і вперше в історії ми перемогли київське «Динамо», вигравши чемпіонат. Це було дуже сильне «Динамо» під керівництвом полковника Лобановського, яке багато років домінувало у чемпіонаті України.

З культурної точки зору російський досвід був чудовий. Жити так, як я жив потім… Не стільки з футбольної точки зору, це був дуже бурхливий сезон, як тренеру «спартака» мені надали привілеї. Переді мною відчинилися двері всіх музеїв і всієї краси міста, я побачив те, чого не може побачити звичайний турист. У Німеччині було простіше, бо я опанував німецьку мову. У Туреччині мій футбольний досвід варто забути, але навіть там є що згадати з культурної точки зору... Стамбул - місто, яке заслуговує на похвалу, бо воно має неймовірну структурну красу.

Раніше Невіо Скала радив голові кремля владіміру путіну використовувати пилку, щоб дивитися на світ більш реалістично.

Олексій Сливченко Джерело: Guerin Sportivo
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 10:25 0

Обидва відвідають поєдинок Усик – Ф'юрі