Підсумки Рамштайн-7. У Пентагоні назвали зброю, яку отримає Україна

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив: 6 країн оголосили про нову допомогу

16 листопада відбулось 7-ме засідання Контактної групи з питань оборони України під головуванням США.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що пріоритетом для України на засіданні залишається захист українського неба.

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що 6 країн оголосили про подальшу військову допомогу Україні на 7-му засіданні Рамштайн:

Швеція оголосила суттєвий пакет військової допомоги Україні на 287 млн доларів. До нього входять ключові засоби, зокрема, системи протиповітряної оборони, які посилять здатність України захищати себе від безжальних ударів росії.

Іспанія пообіцяла надіслати ще дві пускові установки Hawk та ракети до них. Канада оголосила про транш у 500 млн доларів допомоги і залишається одним із найбільших донорів зимового спорядження.

Німеччина продовжила вкрай необхідні постачання протиповітряних засобів, артилерії та боєприпасів для РСЗВ. Греція оголосила про важливу передачу артилерійських снарядів калібру 155 мм.

Польща зобов'язалася поставити додаткове артилерійське та протитанкове озброєння, а також засоби протиповітряної оборони малої дальності.

Ллойд Остін: «Уся ця допомога буде мати важливе значення - як і координація нашої допомоги з безпеки, яку уможливлює ця Контактна група».

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 10:09 42

Про це розповів український журналіст Володимир Звєров