САЛАДУХА: «Томасу Баху треба приїхати до Києва під ракетні обстріли»

Президент МОК на саміті G20 закликав повернути росіян у світовий спорт

Народний депутат України Ольга Саладуха, колишня легкоатлетка, відповіла на дивну заяву Президента МОК Томаса Баха, яку той зробив на саміті G20:

«Президент МОК Томас Бах сьогодні недвозначно висловився за повернення росіян та білорусів на міжнародні спортивні арени.

Під канонаду масових обстрілів українських міст та сіл. Коли по нашій країні випустили сотню ракет, коли влучили у житлові будинки, об'єкти критичної інфраструктури.

Можливо, пану Баху було б доцільно приїхати до Києва в один з таких днів. Та на власній шкірі переконатися, якими «миролюбними» є росіяни.

Тоді він зрозумів би, що світовий спорт не може існувати окремо від здорового глузду, окремо від олімпійських принципів, окремо від поваги до міжнародного права.

Вважаю, що профільне міністерство та НОК повинні негайно сформувати консолідовану позицію щодо одіозної заяви Томаса Баха й закликати спортивні спільноти інших країн солідаризуватися з Україною.

Україна ніколи не погодиться на «реабілітацію» спортсменів рф та білорусі, допоки на наші голови падають їхні ракети, допоки вбивають наших людей, допоки руйнують наші стадіони, допоки нога ворожого солдата топче нашу землю».

Микола Степанюк Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 13:11 1

Матчі заплановані на 29 травня і 2 червня

Коментарі