ДЖОКОВИЧ – про участь на Australian Open: «Офіційних новин немає. Чекаємо»

Сербський тенісист прокоментував ситуацію навколо його допуску до турніру

21-разовий чемпіон турнірів серії Grand Slam Новак Джокович дав велику прес-конференцію після перемоги над Циципасом на Підсумковому турнірі АТР:

- Наскільки складно бути суперзіркою на пів ставки? Ви граєте частину року, потім дуже довго не граєте, а потім повертаєтесь на досить високому рівні.

- Можу сказати, що цей рік відрізнявся від решти сезонів, які я провів у Турі. Обставини склалися дуже непередбачувано та незвично, особливо у перші пару місяців. Було важко знайти баланс та грати у свій найкращий теніс з урахуванням того, що відбувалося за межами корту після Австралії.

Але думаю, що до кінця ґрунтового сезону я заграв так, як хочу, на потрібному рівні. Вімблдон був для мене дуже важливим, і протягом моєї кар'єри він завжди з'являється у потрібний час. Звичайно, це був успішний турнір і я взяв титул. Це було величезне полегшення, але водночас величезний заряд впевненості.

Мені здається, що всі турніри після Вімблдону я провів на високому рівні. Я виграв два трофеї і зіграв у фіналі на третьому турнірі. Я добре розпочав цей Підсумковий турнір.

Усі гравці говорили, що тут кожен матч - це фінал, і, щиро кажучи, тут немає явних фаворитів. Потрібно від початку показувати сильну гру. Сьогодні це мені вдалося.

- Пару тижнів тому ви сказали сербському журналісту, що зараз ваші юристи працюють із австралійською владою, щоб з'ясувати, чи зможете ви туди поїхати. Чи є новини про це?

- Ні, офіційних новин поки що немає. Ми чекаємо. Вони спілкуються із урядом Австралії. Це все, що я можу сказати зараз.

Раніше стало відомо, що Джоковичу скасують заборону на в'їзд. Офіційно про це поки що не повідомлялося.

Данііл Агарков Джерело: ATP Tour
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 травня 2024, 20:27 1

Яннік не зіграє проти Фелікса Оже-Альяссіма в чвертьфіналі турніру АТР 1000