Подати таблетки? Ердоган заявив, що Захід нападає на росію

Також президент Туреччини сказав, що росія – незвичайна держава, потужна країна

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вважає, що росія зараз чинить опір нападу з боку «Заходу, особливо Америки».

«Ми переживаємо не звичайний процес. росія - це звичайна держава, це сильна держава. Звісно, ​​Захід, особливо Америка, нападає на росію практично безмежно. На тлі всього цього, безумовно, росія зараз чинить опір», - сказав президент Туреччини журналістам після повернення з саміту Тюркської ради в Самарканді, що в Узбекистані.

Ердоган також розповів, що сподівається провести переговори з міністром закордонних справ росії сергеєм лавровим на полях саміту «Групи двадцяти», у тому числі і про повномасштабну війну в Україні.

«Під час останньої зустрічі з ним (з путіним) я сказав йому, що вважаю за доцільне, щоб він приїхав до Індонезії... Потім було вирішено, що до Індонезії приїде міністр закордонних справ. У ці 2-3 дні, якщо я зможу з ним контактувати, можливо, у мене буде можливість поговорити з ним про те, що він думає, які кроки вони робитимуть, особливо які кроки вони можуть зробити для того, щоб цей процес, тобто діалог, трансформувати у мир», - зазначив він.

Турецька сторона не вперше говорить про те, що на Заході намагаються використати війну в Україні для послаблення росії.

Раніше там говорили про налаштованість москви на укладання «великої угоди» із Заходом на тлі війни в Україні, а також заявляли про готовність зіграти посередницьку роль.

Данііл Агарков Джерело: Європейська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 27 квітня 2024, 08:47 0

Українська армія продовжує захищати країну

Коментарі