Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Завершення кар'єри вже близько»

Український біатлоніст – про свою кандидатуру на посаду президента ФБУ

Капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний розповів про майбутні вибори президента Федерації біатлону України.

- Але на самому початку історії з виборами, чи не було сумнівів, що ви ще занадто молодий і недосвідчений і краще ще трохи повиступати на біатлонних трасах?
- Звичайно, іноді є такі думки, що, можливо, ще треба було позмагатися, але професійний спорт не вічний, з кожним стартом і кожним роком я розумію, що цей кінець вже близький. Навіть зараз я змушений пропускати частину збору через те, що маю проблеми зі здоров'ям, турбує коліно. І розумію, що рано чи пізно зі спорту треба буде йти. І коли виставив кандидатуру на вибори, зрозумів, що завершення кар'єри вже близько.

Чесно, я навіть не замислювався над тим, що я надто молодий для цієї посади. Для мене було головне, щоб була сильна команда, яку я можу об'єднати і з якою зможу працювати і вирішувати ті проблеми, що зараз є у федерації. Головне, щоб поруч були професіонали, з якими ми зустрічаємося, обговорюємо і навіть дискутуємо з того чи іншого питання. І це нормально, бо буває, що тільки у дискусіях народжуються якісь рішення. Тому мені важливо було мати сильну команду професіоналів, які вже десь, можливо, працюють на біатлон, пов'язані з ним...

Мені тільки 31 рік?.. Ну це як подивитись - тільки 31 чи вже 31. Тому головне бажання. І я вважаю, що разом з сильною командою я спроможний впоратися з таким викликом.

- З якими моментами ви стикнулися у передвиборчій кампанії?
- От з цими міфами і стикнувся (посміхається). Стикнувся з тим, що відбувається певний тиск на тренерів. І тих, хто має власну думку, намагаються не допустити до звітно-виборчої конференції, хоча ці люди справді живуть біатлоном. І висувають у делегати, наприклад, директорів шкіл, які комплексно підходять до проблем біатлону і десь не розбираються в усіх тонкощах.

Ще більше почав спілкуватись зі спортсменами, суддями та тренерами. Стикнувся з тим, що проблем насправді набагато більше, ніж я навіть думав. І з одного боку це мене засмучує, що їх так багато, а з іншого - мотивує працювати більше і робити так, щоб усіх тих проблем не було, - сказав Підручний.

Нагадаємо, вибори відбудуться 14 листопада. На посаду голови ФБУ також балотується народний депутат України Іван Крулько.

Денис Шаховець Джерело: Обозреватель
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6

Артем переплутав назву своєї команди